Antena Meniu Search
x

Salonul Auto de la Beijing 2024. Cât costă şi cum arată maşina electrică care ar putea parcurge distanţa Bucureşti-Cracovia cu o singură încărcare

A început Salonul Auto Internaţional de la Beijing, cel mai mare şi impunător eveniment dedicat pasionaţilor de maşini din Asia. Zeci de producători din toate colţurile lumii concurează, indirect, pentru atenţia publicului. Anul acesta, accentul a căzut pe maşinile electrice şi cele hibrid.

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 09:35

Design futurist, parcă inspirat din filmele Star Trek, un bord complet digital şi zero emisii - acestea sunt punctele-cheie ale celor mai noi modele din Occident la salonul auto de la Beijing. Timp de 10 zile, vor fi prezentate peste 100 de maşini din Japonia, Coreea de Sud, Uniunea Europeană şi China. Departajarea se face în funcţie de preţ, autonomie şi tehnologia din spatele maşinii.

Reprezentant eveniment: Ne propunem să prezentăm implementarea sistematică, într-o singură maşină, a celor mai importante puncte din viitorul mobilităţii: accent pe durabilitate, electricitate şi, bineînţeles, complet digital.

Evenimentul are loc în Beijing o dată la doi ani. În această ediţie, vedetele au fost maşinile electrice. Producători precum BMW, Ford, General Motors, Honda, Tesla și Toyota au locuri rezervate la salonul auto.

Toate privirile au fost aţintite pe modelele de pe piaţă locală şi tehnologiile revoluţionare. Chiar dacă la prima vedere pare o maşină sport obişnuită, modelul Yangwang are un as în mânecă - se poate mişca pe lateral. Un concept ideal pentru parcările din oraşele europene înghesuite.

Pe acelaşi subiect

Cu un preţ de 140.000 de dolari şi o viteză maximă de 270 de kilometri pe oră, producătorul chinez promite o autonomie generoasă de 800 de kilometri. Mai exact, un drum de la Bucureşti şi până în oraşul Cracovia, din Polonia.

Salonul auto de la Beijing 2024. Vedeta showului: Hongqi

Vedeta showului a fost maşina concept prezentată de producătorului chinez Hongqi. Limuzina de lux combină rafinamentul stilului retro, cât şi modernismul. Culoarea taie oricui răsuflarea - violet închis, o nuanţă perfectă pentru o plimbare pe străzile pline de lumini neon din Beijing. O maşină asemănătoare se găseşte şi în garajul liderului chinez Xi Jinping.

Pentru cei ce nu sunt în căutarea luxului, caroseria Cabrio, cunoscută şi drept decapotabilă, este la modă pe piaţa chineză, mai ales printre tineri. Cel mai ieftin model complet electric porneşte de la 30.000 de dolari.

Piaţa maşinilor fără combustie internă a explodat în 2023. O maşină vândută din patru este complet electrică. Pe întreg globul, ţările scandinave conduc topul parcurilor auto fără emisii. Medalia de bronz îi revine Chinei, cu aproape 40 la sută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri Auto » Salonul Auto de la Beijing 2024. Cât costă şi cum arată maşina electrică care ar putea parcurge distanţa Bucureşti-Cracovia cu o singură încărcare