Antena Meniu Search
x

Închisoare pentru afaceriştii italieni care au ascuns cadavrul unui român mort în accident de muncă

Vittorio şi Antonino, doi afacerişti italieni, au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după ce au fost găsiţi vinovaţi că au aruncat la gunoi cadavrul unui român mort într-un accident de muncă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.02.2020, 17:44

Afaceriştii italieni au vrut să ascundă cadavrul românului
Cadavrul românului a fost descoperit într-o pădure - La Stampa
  • Român mort în accident de muncă în Italia
  • Patronii italieni au încercat să ascundă cadavrul românului

Vittorio şi Antonino, doi afacerişti italieni, au fost condamnaţi la închisoare cu executare, după ce au fost găsiţi vinovaţi că au aruncat la gunoi cadavrul unui român mort într-un accident de muncă.

Mihai, un român de 45 de ani, lucra în construcţii şi şi-a pierdut viaţa în vara lui 2009, când lucra pe unul dintre şantierele conduse de cei doi afacerişti.

Conform La Stampa, Mihai efectua lucrări la o vilă din Venaria Reale, localitate situată la câţiva kilometri de Torino.

A căzut de la înălţime şi a suferit răni incompatibile cu viaţa, iar Vittorio şi Antonino au decis imediat să ascundă decesul românului.

I-au depus trupul neînsufleţit într-o canapea şi au abandonat-o într-o pădure. Cadavrul a fost găsit în stare avansată de degradare de către doi vânători.

A fost identificat cu greu, iar ancheta a înaintat cu dificultate.

În cele din urmă, declaraţia unui fost coleg de muncă al românului a fost decisivă. Bărbatul a recunoscut că Vittorio şi Antonino nu asigurau măsuri de siguranţă pentru cei care lucrau în favoarea lor.

Din momentul respectiv, afaceriştii au fost consideraţi principalii vinovaţi.

Şi, în cele din urmă, Vittorio a fost condamnat la şapte ani de închisoare, iar Antonino a "scăpat" cu patru ani de închisoare, deşi la prima instanţă luase şase ani şi două luni de închisoare.

Decizia definitivă a magistraţilor i-a lovit dur pe cei doi afacerişti italieni. Vittorio a acuzat stări de rău şi a fost transportat de urgenţă la spital, în timp ce Antonino a precizat că merge nevinovat la închisoare şi că se teme pentru viaţa lui pentru că este bolnav, iar soţia lui nu se va afla după gratii să aibă grijă de el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Închisoare pentru afaceriştii italieni care au ascuns cadavrul unui român mort în accident de muncă