Antena Meniu Search
x

14 români arestaţi într-un dosar de trafic de persoane cu ramificaţii în întreaga Europă şi profit de peste 5 milioane de euro

14 români au fost arestaţi într-un dosar de trafic de persoane cu ramificaţii în întreaga Europă şi cu un profit de peste cinci milioane de euro.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.02.2020, 19:05

Românii exploatau tinere în mai multe ţări din Uniunea Europeană
Doi dintre cei 14 români au fost arestaţi la Malaga, în Spania - Euro Weekly News

14 români au fost arestaţi într-un dosar de trafic de persoane cu ramificaţii în întreaga Europă şi cu un profit de peste cinci milioane de euro.

Cei 14 români au fost arestaţi fiind acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni, inclusiv trafic de persoane, proxenetism şi formare de grup infracţional organizat.

Conform Euro Weekly News, membrii grupării au exploatat zeci sau poate chiar sute de tinere în diferite locaţii din Spania, Italia, Marea Britanie, Austria, Elveţia, Germania, Franţa, Olanda şi Slovenia.

12 dintre cei 14 români au fost prinşi în ţară, iar ceilalţi doi la Malaga, în Spania, unde gruparea avea stabilit cartierul general.

De altfel, tot la Malaga au mai fost prinşi şi doi spanioli despre care se presupune că are avea legătură cu gruparea.

Membrii grupării atrăgeau tinerele prin metoda "lover boy" şi apoi le exploatau în ţările amintite.

Anchetatorii susţin că membrii grupării au obţinut un profit de peste cinci milioane de euro din exploatarea tinerelor.

De altfel, 13 tinere au fost eliberate din diferite localuri din Malaga unde prestau servicii sexuale.

De la percheziţiile din România au fost confiscate sume de bani, în jur de 135.000 de euro, şi mai multe autoturisme de lux.

De la percheziţiile din Spania au fost confiscate sume de bani, aproximativ 7.500 de euro, diferite telefoane mobile şi mai multe documente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 14 români arestaţi într-un dosar de trafic de persoane cu ramificaţii în întreaga Europă şi profit de peste 5 milioane de euro