Antena Meniu Search
x

Video Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti

Pericol în prag de Florii! Inspectorii sanitar-veterinari au găsit peşte ţinut în vitrine ruginite şi pline de praf în magazinele alimentare din mai multe oraşe unde au făcut controale. Ca să evite pericolul, oamenii au stat la coadă la pescării, unde ştiau că găsesc marfă proaspătă. 

de Redactia Observator

la 26.04.2024, 21:10

Vezi și

În prima pescărie în care au intrat, inspectorii au şi găsit probleme. Rugină, mizerie, gresie spartă. 

Inspector: De cât timp nu a mai fost şters?

Proprietara: În fiecare zi ştergem.

Inspector: Nu prea pare. 

Mihaela Bălan, şef serviciu control DSV Iaşi: O să fie suspendată activitatea până când îşi face igienizarea corespunzătoare. 

Inspectorii sanitar-veterinari au controlat aproape 200 de magazine la Iaşi, au dat amenzi de peste 60.000 de mii de lei şi au confiscat peste 400 de kilograme de peşte. Peştele şi conservele alterate sunt foarte periculoase - pot provoca toxinfecţii alimentare grave şi chiar botulism, o boală rară, fatală. 

Cuplu: Nu am luat niciodată de aici. A luat fiica mea şi l-a aruncat. Peşte e cel mai periculos. Dacă e infestat.... Nu se poate. Aici e de mult. Degeaba dăm la protecţia consumatorului. 10.30 Miroase a împuţit. 

Cum recunoşti peştele proaspăt

Ca să fii sigur că nu cumperi un peşte vechi, care te îmbolnăveşte, uită-te bine: solzii trebuie să fie transparenţi, carnea, fermă, iar ochii să nu fie tulburi. Cei care fac cumpărături pentru masa de Florii caută şi aceste indicii, şi preţuri bune, care încep de la 15 lei kilogramul de novac şi ajunge la 200 de lei fileul de somon. 

Vănzatoare: Se cumpără în funcţie de preţ şi banii fiecăruia. Adică se vinde şi novacul şi fitofagul şi crapul. şi carasul. Novacul şi fitogafagul mai mult din cauza preţului. De luni până acum am depăşit o tonă. 

"În cazul peştelui la conservă, chiar ambalajul este cel care ne poate feri de probleme. Găsim aici atât ingredietele, cât şi data de expirare şi data de la care a fost ambalat. Însă, şi conserva în sine este important să nu fie deteriorată", transmite Clara Mihociu, reporter Observator. 

Pofta de peşte creşte în ţara noastră. De la 6 kilograme şi jumătate pe cap de locuitor acum 13 ani, la aproape nouă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri economice » Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti