Antena Meniu Search
x

IMA STAR! Delia Ionescu, una dintre studente: "Am mare încredere în viitor"

Rubrica I’m a star de la Observatorul matinal este sustinuta de cei ma buni studenti IMA. “I’m a star” (IMA STAR) este cea mai noua rubrica din Observatorul matinal sustinuta exclusiv de absolvent ai Intact Media Academy

Rubrica I’m a star de la Observatorul matinal este sustinuta de cei ma buni studenti IMA. “I’m a star” (IMA STAR) este cea mai noua rubrica din Observatorul matinal sustinuta exclusiv de absolvent ai Intact Media Academy

Delia Ionescu este unul dintre reporterii prezentatori care a aparut deja la Observatorul matinal. Delia face parte din cea mai recenta generatie de studenti Intact Media Academy.

1. Ce ți-a adus toată experiența de la IMA?

Încredere. Încredere în mine, încredere în viitor și încrederea că visurile chiar pot deveni realitate.

2. Ce ți-a plăcut cel mai mult în perioada în care ai învățat la IMA?

Îmi este foarte greu să spun ce mi-a plăcut cel mai mult. Îmi vine mai ușor să spun ce nu mi-a plăcut. Pentru că nu există ceva care să nu-mi fi plăcut. Intact Media Academy a însemnat pentru mine cu mult mai mult decât o școală de televiziune, a fost mai degrabă o școală a vieții. În trei luni de zile nu doar am făcut pași uriași spre cariera mult visată, ci am avut parte de o creștere personală, am învățat să fiu eu, am înțeles că naturalețea este cea care te poartă cel mai aproape de perfecțiune și am dobândit cunoștințe prețioase ce pot fi folositoare în orice domeniu de activitate.

3. Cum te simți acum, la finalul școlii?

Împlinită. Dar nu pentru că am mai bifat o experiență sau pentru că am mai adăugat o diplomă ( de care apropo, mă simt foarte mândră ), ci pentru că am avut curajul să încerc și perseverența să merg mai departe. Și ăsta e doar începutul.

4. Ai încuraja și alți oameni să se înscrie? De ce?

Fără ezitare! Aș încuraja pe oricine să urmeze cursurile Intact Media Academy. Să nu ezite nicio clipă dacă se simt atrași de această lume fascinantă a televiziunii. Să nu considere că lipsa unei experiențe anterioare reprezintă o piedică sau un dezavantaj, poate dimpotrivă. Să nu se teamă că nu vor face față ( vor fi și astfel de zile, recunosc ), să nu li se pară costisitor, cu putin efort...merită toți banii. Pentru că dacă crezi că educația costă, să vezi cât înseamnă lipsa ei- Henry Ford.

5. Care sunt lucrurile pe care le-ai descoperit despre tine după ce ai terminat cursurile? Ceva ce nu știai despre tine.

S-a întâmplat de la primul curs cu Valentin Butnaru. Nu întâmplator orele susținute de el se numesc creative media. Pentru că aici a fost șocul. N-am fost singura, colegii mi-au împărtășit sentimentul. Aici am descoperit lucruri de care nu credeam vreodată că sunt în stare: să vorbesc fără inhibiții în fața publicului, să captez cu ușurință și naturalețe atenția tuturor, să găsesc soluții salvatoare în situații critice, să fac față cu brio unei apariții în direct. Fiecare curs a însemnat o provocare, fiecare zi începea cu o întrebare: oare astăzi ce s-o mai întâmpla? Și drumul spre IMA părea prea lung în nerăbdarea de a afla. În orice caz, cum am spus și mai devreme, IMA mi-a dat curajul de a fi eu. Am descoperit lucruri despre mine care poate, deși existau, n-am avut niciodată curajul să le scot la iveală sau poate n-am avut îndrumătorii potriviți. Până acum.

6. Te numeri printre norocoșii care au putut pune în practică tot ceea ce au învățat la IMA. Cum a fost primul live? Ai avut emoții, simți că te-ai descurcat bine?

Sincer, poate un pic lipsită de modestie, trebuie să recunosc că am fost mândră de primul live. Totul s-a întâmplat foarte repede, cine se gândea că la sfârșitul cursurilor voi avea ocazia de a apărea în direct, și nu oriunde. Și mai mult, am descoperit că, în dorința de a te adresa oamenilor și, mai ales, de a le aduce un zâmbet pe buze, poți trece cu ușurință peste emoții.

7. Care au fost temerile pe care ți le-ai învins?

Păi, înainte de primul live te trec toate sentimentele:

"- da, ma voi pierde...”, „nu! Va fi bine, vei vedea, de ce spui prostii?”, „nu spun prostii, bine nu mă voi pierde...dar măcar o bâlbă, două, tot voi da!”, „crezi că e absolut necesar, adică fără nu se poate?”, „ba se poate, cu siguranță, dar am prea multe emoții. Poate nu-mi voi găsi cuvintele..." Și tot așa. Dialogul ăsta interior nu-ți dă pace până ajungi acolo, în fața camerelor. Și pe urmă totul se schimbă! Te uiți la Valentin, te uiți la Olivia, într-o fracțiune de secundă îți vin în minte toți prezentatorii dragi și ce să vezi, ce coincidență? Și ei sunt oameni...

8. Care sunt planurile tale profesionale?

Pe cât posibil îmi doresc să evoluez în acest domeniu. Odată ce ai apucat să guști din mirajul televiziunii :) cu greu mai poți renunța. Sunt convinsă că voi întâlni în continuare oameni minunați care îmi vor îndruma următorii pași. Eu îmi promit să fiu la fel de silitoare ca și până acum și, într-o bună zi, să ajung acolo unde visez cu adevărat: să pot ajuta oamenii, să le arăt locuri și lucruri minunate, să contribui la educația lor și, de ce nu, să-i fac mai fericiți. Pentru că un jurnalist are această putere.

9. Ce alte pasiuni ai?

Îmi place foarte mult să pictez, mi-a plăcut de mică, dar nu m-am gândit niciodată că aș putea face din asta o carieră, o profesie. Cu toate astea, de fiecare dată când găsesc timp liber, îl dedic picturii. Mă relaxează foarte mult, îmi place că trebuie să-mi pun creativitatea și imaginatia la muncă, iar unii spun că aș fi și talentată. :)

10. Care sunt lucrurile cu care te mândrești cel mai mult?

Mă mândresc cu faptul că de fiecare dată când mi-am dorit ceva cu adevărat, mai devreme sau mai târziu am realizat. Poate pentru că nu am renunțat în situațiile mai puțin favorabile, ca să le spun așa, sau poate conjuncturile m-au ajutat dar, cu siguranță, am contribuit și eu. Și toată experiența IMA mi-a dovedit asta încă o dată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » IMA STAR » IMA STAR! Delia Ionescu, una dintre studente: "Am mare încredere în viitor"