Antena Meniu Search
x

Foto Cel mai mare peşte prins vreodată cu o lansetă: ton de 408 kg

Doi pescari au prins „cel mai mare pește din Marea Britanie” capturat vreodată cu o lansetă. Cântăreşte 408 kilograme, iar Simon Batey și prietenul Jason Nott i-au dat drumul la scurt timp.

de Redactia Observator

la 26.10.2022, 19:08

Pescar aflat pe barcă
Pescar aflat pe barcă - Profimedia Images

Aceștia se aflau pe o barcă de pescuit condusă de marinarul Andrew Alsop, care a glumit că "peştele a luptat cel mai murdar din toţi câţi am întâlnit."

Pescarii se întorceau din Marea Irlandei, când au dat peste peștele gigant, de 408 kilograme, cu 22 de kilograme mai mult decât "deţinătorul" recordului, prins cu lanseta în 1933.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tonul gigantic a reapărut în apele galeze după mai bine de cinci decenii, după ce a fost grav afectat de pescuitul excesiv și de schimbările climatice.

Actorul Julian Lewis Jones, patronul Federației Galeze a Pescarilor de Mare, a declarat: „Nu este o operațiune deloc banală să prinzi un pește de această dimensiune. Are aceeași dimensiune ca un rechin mare."

O captură asemănătoare a avut loc în 2015

În 2015, The Mirror a scris că doi pești uriași, tot ton, cântărind 363 de kg și în valoare de 75.000 de lire sterline, au fost prinși de pescarii britanici în apele Marii Britanii.

Specia este pe cale de dispariție, fiind foarte protejată și aproape niciodată prinsă în apele Regatului Unit, astfel că peştele de 408 kilograme a fost eliberat după câteva poze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Cel mai mare peşte prins vreodată cu o lansetă: ton de 408 kg