Antena Meniu Search
x

Video Desen animat din anii '70, din Uniunea Sovietică, scos de pe Youtube. Dialog fascinant între 3 copii ce găsesc simbolul "Z"

Un desen animat din perioada Uniunii Sovietice a fost cenzurat pe Youtube pentru că protagoniștii, copii plecați într-o expediție submarină pe o navă de cercetare "Neptun", explicau că simbolul Z este unul fascist. "Neptun" este, de altfel, numele rachetelor ucrainene ce au lovit crucișătorul rusesc "Moskva" pe 14 aprilie. Nava amiral din Marea Negră s-a scufundat ulterior din cauza avariilor suferite.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 17:06

desen animat din Uniunea Sovietică
Desen animat din anii '70, din Uniunea Sovietică, scos de pe Youtube. Dialog fascinant între 3 copii ce găsesc simbolul "Z" - Timpul

Potrivit publicației Timpul, studioul de film "Soyuzmultfilm" a scos de pe canalul său de YouTube desenul animat "Comoara Corăbiilor Scufundate", apărut în 1973. Videoclipul fusese publicat pe canalul oficial de YouTube al Soyuzmultfilm în 2012 şi adunase aproape 300.000 de vizualizări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soyuzmultfilm este cel mai mare studio de animaţie din Rusia, care există din 1936 şi care este deţinut de stat. Desenul animat nu mai poate fi văzut din Rusia, iar comentariile au fost oprite, arată sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Copii plecați în expediție submarină găsesc simbolul Z pe un "distrugător fascist". Protagonista e în culorile steagului Ucrainei

Desenul din perioada sovietică descrie evenimentele din tabăra de vară pentru copii "Brigantine", iar personajele sale trei copii care au plecat la mare şi apoi au urcat pe nava de cercetare subacvatică "Neptun". Pe "Neptun" protagoniștii pleacă într-o călătorie de-a lungul fundului mării şi găsesc o navă scufundată. Când eroii au găsit nava, între ei a avut loc următorul dialog: 

"Totul clar, distrugător fascist”

"De unde ştii?"

"Am citit că distrugătoarele fasciste erau desemnate cu simbolul Z"

Ca o ironie, submarinul se numeşte "Neptun”, aşa cum se numesc şi rachetele ucrainene cu care Kievul a scufundat, zilele trecute, nava-amiral a flotei ruse, "Moskva", ce acum zace pe fundul Mării Negre. În plus, fetiţa care-i însoţeşte pe cei doi băieți e îmbrăcată în culorile Ucrainei, are bluză galbenă şi bonetă albastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » Desen animat din anii '70, din Uniunea Sovietică, scos de pe Youtube. Dialog fascinant între 3 copii ce găsesc simbolul "Z"