Antena Meniu Search
x

Ultima imagine cu nava "Moskva" înainte să se scufunde. Mama unui marinar rus spune ce a văzut fiul ei imediat după ce au lovit rachetele

Unul dintre marinarii care se afla pe nava "Moskva" i-a povestit mamei sale ce a văzut pe nava amiral a flotei ruse. Relatarea femeii ofera pentru prima dată o imagine a ceea ce s-a întâmplat pe "Moskva" înainte ca nava să se scufunde în Marea Neagră, în apropiere de portul Sevastopol.

de Redactia Observator

la 18.04.2022, 10:53

Prima imagine cu atacul asupra navei "Moskva". Mama unui marinar rus spune ce a văzut fiul ei imediat după ce au lovit rachetele: "M-a sunat și plângea"
- Twitter / OSINTtechnical

"M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce a văzut. A fost terifiant", a declarat femeia pentru Novaia Gazeta Evropa, o publicaţie rusească independentă. Pentru a o proteja pe femeie, jurnaliştii nu au făcut public nici numele marinarului rus, nici pe cel al mamei sale. Rusoaica a mai declarat că aproximativ 40 de marinari au murit, iar mulţi alţii sunt daţi dispăruţi. Dintre cei care au supravieţuit, mulţi vor rămâne cu sechele pe viaţă pentru că şi-au pierdut membrele în timpul exploziilor. Conform relatării femeii, fiul său i-a spus că nava "Moskva" a fost lovită de trei rachete venite de pe ţărmul ucrainean, nu două aşa cum precizau autorităţile ucrainene.

Declaraţiile mamei marinarului rus nu reprezintă prima relatare de acest gen. Soţia unuia dintre marinarii de pe "Moskva" a declarat că soţul ei a murit în timpul atacului, iar alţi 27 de membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi. Ea susţine că a fost informată despre acest lucru chiar de autorităţile ruse, care i-au spus că soţul ei e mort, trupul i-a fost recuperat, însă nu i-au spus şi în ce condiţii a murit bărbatul.

"Moskva", nava amiral a flotei ruse, s-a scufundat joi, 14 aprilie, în apropierea portului Sevastapol. Conform versiunii oficiale prezentate de Rusia, nava se retrăgea în port după ce ar fi fost avariată ca urmare a unui incendiu pornit în magazia de muniţie. De asemenea, ruşii au susţinut că întreg echipajul de pe "Moskva" a fost salvat înainte ca nava să se ducă în adâncurile Mării Negre, iar toţi cei 510 oameni de la bord sunt în siguranţă. Mai mult, sâmbătă, 16 aprilie, Marina rusă a organizat o paradă în Sevastapol la care au fost prezenţi mai mulţi marinari. Ruşii au susţinut că aceasta este dovada că echipajul de pe "Moskva" este în siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Ultima imagine cu nava "Moskva" înainte să se scufunde. Mama unui marinar rus spune ce a văzut fiul ei imediat după ce au lovit rachetele