Antena Meniu Search
x

Legenda lui Dracula, transpusă în bucătăria restaurantelor

Când spui Castelul Bran, gândul îţi zboară automat la poveştile cu vampiri. Asta i-a inspirat şi pe bucătarii restaurantului celui mai vizitat obiectiv turistic din ţară. Au creat un meniu de speriat, în care mâncărurile tradiţionale transpun în farfurie legenda zonei.

de Redactia Observator

la 28.06.2019, 21:58

Vezi și

Când spui Castelul Bran, gândul îţi zboară automat la poveştile cu vampiri. Asta i-a inspirat şi pe bucătarii restaurantului celui mai vizitat obiectiv turistic din ţară. Au creat un meniu de speriat, în care mâncărurile tradiţionale transpun în farfurie legenda zonei. De la carnea cu sos sângeriu, până la colivă - desertul preferat al turiştilor cu umor negru. 

Cocoţat pe o stâncă înaltă de 60 de metri, Castelul Bran este unul dintre cele mai frumoase monumente medievale din România. 

Un loc învăluit în mister, care cucereşte tot mai mulţi turişti. Şi nu doar datorită legendelor din inima Transilvaniei, ci şi a deliciilor prin care miturile prind, din nou, viaţă în bucătăria Castelului. 

Cum ar fi acest piept de raţă servit cu sosuri şi garnituri în culori demne de personajele nopţii: negru şi roşu sângeriu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi mai uimiţi rămân turiştii străini care gustă pentru prima oară coliva. Un desert reinterpretat îndulcit cu un sos de caramel şi un altul de coacăze roşii. 

Dar, dincolo de legenda lui Dracula, zona ascunde şi alte comori gastronomice - făcute după reţete vechi de secole. 

Şi cum turiştii străini vor să ducă aromele româneşti cu ei acasă, gazdele din Bran promit o carte de bucate. Cu reţete concepute special pentru oaspeţii fascinaţi de Transilvania. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Legenda lui Dracula, transpusă în bucătăria restaurantelor