Antena Meniu Search
x

Ana Maria Popescu a reacționat după scuzele ministrului Eduard Novak: ”Mesajul meu a fost strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții”

Ana Maria Popescu a scris, într-o postare pe Facebook, ca reacție la regretele ministrului Eduard Novak, că mesajul pe care a vrut să-l transmită nu a fost ”un atac la persoană”, ci mai degrabă ”strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții și care își dorește ca cei mici să nu fie nevoiți să parcurgă aceleași etape”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.07.2021, 15:29

Ana Maria Popescu reacționează după semifinala împotriva Katrinei Lehis din Estonia la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Ana Maria Popescu a reacționat după scuzele ministrului Eduard Novak: ”Mesajul meu a fost strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții” - Profimedia Images

Scrimera medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo și-a cerut la rândul ei scuze că nu a răspuns strângerii de mână la ministrului Novak, la sosirea în țară.

”Apreciez mesajul domnului ministru Eduard Novak. Sunt de părere că niciodată nu este prea târziu pentru a îndrepta lucrurile. Drept urmare, consider că este de datoria mea să fac unele precizări. Asta nu înainte de a-mi cere scuze faţă de gestul nepoliticos de a nu răspunde strângerii de mână tuturor oficialilor prezenţi. Am urmărit articolele/părerile/comentariile din ultimele zile şi le mulţumesc celor care au înţeles că mesajul meu nu a fost un atac la persoană, ci mai degrabă, strigătul unui om care a reuşit indiferent de condiţii, dar care îşi doreşte ca cei mici să nu mai fie nevoiţi să parcurgă aceleaşi etape... lipsuri materiale, competiţii ratate din lipsa de fonduri, echipamente obosite de vreme şi alte obstacole care îi împiedică încă din faşă să-şi atingă adevăratul potenţial”, a scris sportiva, într-un mesaj postat pe Facebook.

"Acest episod va fi o lecție", spune Ana Maria Popescu

Ana Maria Popescu consideră că mesajul ei iniţial trebuie să rămână neschimbat.

Pe acelaşi subiect

”Mesajul meu rămâne acelaşi. Dacă nu vom face echipă, nu vom mai exista pe harta sportului mondial! Dacă nu ne vom îngriji cum se cuvine de propria bucăţică, nu vom reuşi să fim mai buni! Dacă vom fi interesaţi de capra vecinului, doar vom privi cu jind la cei care ajung în vârf! Şi, nu în ultimul rând, dacă nu vom avea curajul să visăm şi îndrăzneala să acţionăm, nu vom putea şti niciodată dacă am fi putut să realizăm ceea ce ne-am dorit! Am spus-o în repetate rânduri: când dorinţa de performanţă va fi mai mare decât orgoliile, sportul (şi nu numai) va avea de câştigat! Şi poate că acest episod este o lecţie din care avem cu toţii de învăţat”, a comentat Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu a mai scris că își dorește ca ”sportivul Eduard Novak să se întoarcă cu medalia de aur de la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020!”.

Eduard Novak a pus punct scandalului cu Ana Maria Popescu

Ministrul Tineretului şi Sporturlui, Eduard Novak, a declarat că îi pare rău de faptul că a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi luat aurul la JO de la Tokyo nici cu o finanţare mai mare a federaţiei de scrimă.

”Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înţeles foarte greşit. Dacă nici eu nu înţeleg sacrificul unei sportive care participă la cinci Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înţelege. Şi eu voi participa la a V-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, ştiu cum este să munceşti. Ea este sportivă, a reacţionat în felul ei, nicio problemă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiţii, chiar dacă sunt înjurat, atacat. Trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aş fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din federaţii nu ar mai fi primit finanţare. Vreau să fiu un ministru bun, să fiu alături de sportivi şi îmi pare rău. Ana Maria este pentru mine campioana de aur, sunt alături de ea”, a afirmat Novak.

Scrimera l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Novak la revenirea de la Tokyo

Ana Maria Popescu l-a lăsat cu mâna întinsă pe ministrul Novak la revenirea de la Tokyo și a avut un discurs-manifest în favoarea sportivilor, după ce ministrul a afirmat că sportiva nu ar fi luat aurul nici cu o finanţare mai mare a Federaţiei de scrimă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Ana Maria Popescu a reacționat după scuzele ministrului Eduard Novak: ”Mesajul meu a fost strigătul unui om care a reușit indiferent de condiții”