Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, admisă de Tribunalul Constanţa. Decizia nu e definitivă

Cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României Traian Băsescu, a fost admisă, luni, de Tribunalul Constanţa. Decizia instanţei nu este definitivă. Mircea Băsescu fusese condamnat la patru ani de închisoare în iunie 2016 pentru trafic de influenţă. El a fost liberat condiţionat în septembrie 2017.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 22:22

Mircea Băsescu Mircea Băsescu - Inquam Photos via News.ro

Tribunalul Constanţa a decis, luni, să admită cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu.

”Admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de petentul Băsescu Mircea. Constată intervenită reabilitarea judecătorească a petentului Băsescu Mircea din pedeapsa aplicată prin sentinţa penală nr. 5/08.01.2016 a Tribunalului Constanţa, pronunţată în dosarul nr. 5412/118/2014, definitivă prin Decizia Penală nr. 711/16.06.2016 a Curţii de Apel Constanţa. După rămânerea definitivă a hotărârii de reabilitare se va face menţiune despre aceasta pe sentinţa penală prin care s-a pronunţat condamnarea pentru care s-a admis reabilitarea”, se arată în minuta instanţei, potrivit news.ro.

Decizia nu este definitivă

Articolul continuă după reclamă

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a menţinut decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

Fratele fostului preşedinte a fost eliberat condiţionat în septembrie 2017.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Justiţie » Cererea de reabilitare judecătorească formulată de Mircea Băsescu, admisă de Tribunalul Constanţa. Decizia nu e definitivă