Antena Meniu Search
x

Crin Bologa cere pensionarea la 51 de ani după ce Predoiu nu l-a mai dorit la șefia DNA

Şeful DNA, Crin Bologa ( 51 de ani), a solicitat ieşirea la pensie, cererea sa urmând a fi dezbătură de către Secţia pentru procurori a CSM în 7 martie. Bologa a candidat pentru un nou mandat, dar Ministerul Justiţiei a propus pentru ocuparea funcţiei pe Marius Ionuţ Voineag.

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 18:12

Crin Bologa cere pensionarea la 51 de ani după ce  Predoiu nu l-a mai dorit la șefia DNA
Crin Bologa cere pensionarea la 51 de ani după ce Predoiu nu l-a mai dorit la șefia DNA - Inquam Photos / Octav Ganea

Secţia pentru procurori a CSM se va reuni în 7 martie, unul dintr epunctele de pe ordinea de zi fiind "Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de domnul BOLOGA CRIN NICU, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, în prezent delegat în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

Bologa a candidat pentru un nou mandat la conducerea DNA, dar Ministerul Justiţiei a înaintat către preşedintele Klaus Iohannis propunerea pentru niumirea lui Marius Ionuţ Voineag.

Conform ministrului Justiţiei, în analiza candidaturilor şi formularea propunerilor au fost luate în considerare multiple date şi documente aflate la dosarul fiecărei candidaturi, precum şi calităţile şi cunoştinţele demonstrate în fiecare interviu, pe baza unor criterii combinate care ţin atât de cariera, experienţa, expertiza, calităţile şi caracteristicile profesionale, manageriale şi psihologice personale ale candidaţilor, nevoile de perspectivă ale instituţiilor pentru care s-a candidat, precum şi proiecţiile de funcţionare eficientă a acestora în cadrul Ministerului Public.

Experienţa şi expertiza profesională, dosarele soluţionate, rezultatele anterioare obţinute pe parcursul carierei, au constituit criterii şi argumente de prim rang luate în considerare. Funcţia managerială de antrenare şi mobilizare a eforturilor procurorilor poate fi exercitată cu succes doar de către procurori care se bucură de respectul profesional al colegilor, pe baza măiestriei profesionale personale demonstrate direct şi recunoscute în activitatea de apărare a legislaţiei şi combatere a infracţionalităţii.

"Sunt împărţit, aşa, în două: una, acasă, cu familie, cealaltă este aici, cu cei 95 de procurori care au venit în timpul mandatului meu, zeci de poliţişti... se vor vedea rezultatele acestea şi munca lor de zi şi noapte, asta te obligă să mergi şi mai departe. Dacă nu aş avea semnale de la ei, aş renunţa. Dacă era un eşec acest mandat, renunţam, fiindcă am destulă experienţă şi pot să mă duc şi la pensie sau să îmi văd de treabă", declarat Bologa, în 2 februarie, la prezentarea bilanţului DNA pentru 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Crin Bologa cere pensionarea la 51 de ani după ce Predoiu nu l-a mai dorit la șefia DNA