Antena Meniu Search
x

Video Decizie în premieră. Primărie din Bacău, obligată de instanţă să asfalteze strada unui bărbat. Autorităţile locale trebuie să se conformeze

Decizie fără precedent într-un tribunal românesc. Magistraţii din Bacău au decis că primăria unei comune din judeţ trebuie să asfalteze o stradă. Sentinţa a venit după ce un localnic a dat în judecată primăria pentru că de 40 de ani nu intervenise la respectivul drum.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 12.04.2023, 14:21

Vezi și

Un băcăuan a obţinut în instanţă dreptul de a-i fi asfaltată strada care trece prin faţa casei. După 15 ani de muncă în Italia, bărbatul s-a întors acasă în 2018 şi a investit toţi banii câştigaţi în ridicarea unei locuinţe pentru cele două fiice. 

Însă a găsit lucrurile exact aşa cum le-a lăsat: drumul este complet neasfaltat pe o distanţă de 200m, iar de fiecare dată când plouă sau când se topeşte zăpada, devine aproape impracticabil. Sătul să se roage de autorităţile locale, în urmă cu doi ani şi jumătate a decis să dea primăria în judecată pentru a câştiga asfalt pe drumul pe care trebuie să treacă în fieare zi pentru a ajunge la muncă sau pentru a-şi duce copiii la şcoală.

Este o hotărâre definitivă, iar autorităţile locale trebuie să se conformeze. Bărbatul spune că se gândeşte să facă acelaşi lucru şi pentru a putea beneficia de utilităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Justitie » Decizie în premieră. Primărie din Bacău, obligată de instanţă să asfalteze strada unui bărbat. Autorităţile locale trebuie să se conformeze