Antena Meniu Search
x

Video Elena Udrea rămâne în arest, în Bulgaria. Fostul ministru are drept de apel

Elena Udrea rămâne în arest până pe 14 aprilie, în Bulgaria. Condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul "Gala Bute", Udrea a trecut graniţa pe la Giurgiu, înainte de pronunțarea deciziei, cu gândul că va scăpa de închisoare

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 18:52

UPDATE: Elena Udrea rămâne în arest, până pe 14 aprilie, în Bulgaria. Aceasta a invocat probleme de sănătate şi motive ce ţin de îngrijirea copilului. Totuşi, instanţa a stabilit că acestea nu sunt motive temeinice pentru a scăpa de arest. În următoarea săptămână, judecatorul bulgar va decide un termen la care se va judeca predarea ei în România.

Fostul ministru are drept de apel la Curtea de la Sofia. În cazul în care face acest lucru, Elena Udrea va fi judecată pe 14 aprilie. Potrivit surselor Observator, avocata Elenei Udrea a demarat deja procedura de apel.

Elena Udrea, reţinută în Bulgaria

Elena Udrea încă se află în Bulgaria. Procurorii din ţara vecină i-au extins mandatul de arestare cu încă 72 de ore, iar Udrea va fi audiată sâmbătă de judecătorii care vor decide dacă o extrădează sau nu. 

Elena Udrea a fost adusă şi vineri în faţa instanţei, dar pentru că nu s-a găsit un translator la timp, procesul a început cu o amânare. Potrivit surselor Observator, fostul ministru a aşteptat verdictul la Sofia şi de acolo a încercat să fugă în Grecia. A fost dată însă în urmărire internaţională şi, cu ajutorul camerelor de supraveghere de pe şoselele din Bulgaria, poliţiştii au prins-o înainte să treacă graniţa în vama Kulata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Elena Udrea rămâne în arest, în Bulgaria. Fostul ministru are drept de apel