Antena Meniu Search
x

28 de persoane moarte și alte 60 spitalizate după ce au băut alcool contrafăcut în India

Cel puțin 28 de persoane au murit și alte 60 s-au îmbolnăvit de la consumul de alcool amestecat cu metanol în vestul Indiei. Decesele au avut loc în districtele Ahmedabad și Botad din statul Gujarat, unde fabricarea, vânzarea și consumul de alcool este interzisă din 1960, notează DailyMail.

de Adrian Popovici

la 26.07.2022, 17:31

Contrabanda cu alcool, o problemă în India
Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața după ce au consumat alcool contrafăcut în India. - Profimedia

"A fost 98% metanol în lichidul pe care l-au consumat, ceea ce înseamnă că au consumat numai metanol, ceea ce a crescut numărul morților", a declarat Bhavnagar Ashok Yadav, inspector general al poliției.

Primele investigații în acest caz au dus la arestarea lui Jayesh Khavadiya, alături de alți opt suspecți, pentru acuzații de contrabandă. Autoritățile se așteaptă ca numărul victimelor să crească și asta după ce mai multe persoane au fost aduse la spitalul din oraș prezentând semnele intoxicației cu metanol.

Consumul de alcool contrafăcut, o problemă în India

Provincia Gujarat a interzis consumul de alcool din 1960, ca un omagiu adus lui Mahatma Gandhi, ucis în 1948, dar sute de locuitori au murit de-a lungul deceniilor, pe măsură ce comerțul ilegal cu băuturi alcoolice s-a dezvoltat.

Pe acelaşi subiect

Contrabanda cu băuturi alcoolice a devenit o industrie extrem de profitabilă în India, unde contrabandiștii nu plătesc taxe și vând cantități enorme săracilor la prețuri foarte mici. Poliția închide ochii în mod regulat la comerțul cu băuturi alcoolice și asta deoarece, după cum notează presa locală, primește mită.

"Există o creștere a consumului de alcool datorită legăturii dintre contrabandiști și poliție și patronajul oferit de liderii BJP (n.r unul dintre cele mai mari partide politice)", a declarat un om politic local.Acesta mai adaugă: "Poliția ia în mod regulat mită de la contrabandiști".

În 2019, cel puțin 133 de persoane au murit după ce au băut alcool contaminat în două incidente separate în statul Assam, aflat în nord-estul Indiei. Victimele erau în mare parte muncitori pe plantațiile de ceai. În același an, alte 80 de persoane au murit din cauza alcoolului contaminat cu metanol în nordul statului Uttar Pradesh.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » 28 de persoane moarte și alte 60 spitalizate după ce au băut alcool contrafăcut în India