Antena Meniu Search
x

A murit la 2 zile după ce a primit un diagnostic greşit. Băiatul de 15 ani din Irlanda, prăbuşit în timp ce se uita cu mama lui la TV: "Nimic nu va fi vreodată la fel!"

Un tânăr de 15 ani din Irlanda a suferit un stop cardiac fatal provocat de un şoc septic, în urma unei infecţii pe care medicul său de familie nu o identificase corect. Băiatul fusese la control cu doar două zile înainte de tragedie. 

de Redactia Observator

la 05.04.2023, 17:32

A murit la 2 zile după ce a primit un diagnostic greşit. Băiatul de 15 ani din Irlanda, prăbuşit în timp ce se uita cu mama lui la TV
A murit la 2 zile după ce a primit un diagnostic greşit. Băiatul de 15 ani din Irlanda, prăbuşit în timp ce se uita cu mama lui la TV - Collins Agency WS

Tragedia s-a petrecut pe 12 ianuarie 2018, când Seán Hughes a murit la doar câteva ore după ce s-a prăbușit acasă, în urma stopului cardiac, în timp ce se uita la televizor cu mama sa. După moartea sa subită, o anchetă penală a fost deschisă. Se presupune că baiatul ar fi avut această infecţie prezentă în corp şi când s-a prezentat la medicul de familie pentru control, înainte cu doar două zile, relatează Mirror

Adolescentul a fost declarat decedat la spitalul Children's Health Irlanda în urma şocului septic, care a rezultat dintr-o combinație de gripă B și o infecție bacteriană cu stafilococ auriu.

Care a fost starea de sănătate a tânărului înainte să moară

Mama lui Seán, Karen Phoenix, a declarat pentru anchetatori că fiul ei avea simptome asemănătoare gripei când s-a întors acasă, pe 8 ianuarie 2018, cu patru zile înainte de a muri. Pe data de 10 ianuarie, după ce starea băiatului se înrăutăţise, mama acestuia l-a dus pe băiat la medicul de familie, Katrina McCrory.

Pe acelaşi subiect

După control, medicul de familie i-a transmis mamei că Seán avea febră mare, infecție toracică acută și gripă și i-a prescris antibiotice și analgezice. Ziua următoare, starea băiatului a fost la fel de rea, iar pe pielea acestuia începuse să apară diferite pete. În ciuda tuturor simptomelor care indicau agravarea stării de sănătate, mama lui Sean nu l-a dus pe fiul său la spital. Seara, în timp ce amândoi se uitau la TV, mama băiatului a realizat că acesta nu adormise, ci de fapt încetase să mai respire.

Radiografia toracică, cea mai gravă pe care o văzuse vreodată medicul specialist

Tatăl băiatului a venit la parter, l-a mutat pe podea și a început manevrele de resuscitare, însă o substanță "verde sau neagră" a ieşit din nasul și gura lui Sean. Paramedicii l-au dus la spital pe băiat, dar din păcate nu l-au putut salva. Acolo, medicul specialist le-a mărturisit părinților că radiografia toracică a lui Seán a fost cea mai gravă pe care o văzuse vreodată.

Mama lui Sean a declarat că în iulie 2019 medicul de familie McCrory i-a sunat pe aceștia și şi-a cerut iertare că nu a recomandat direct ca băiatul să fie transferat la spital, însă Katrina McCrory a negat aceste afirmații. "Ziua în care fiul nostru a murit – ne-a distrus pe noi şi familia noastră. Nimic nu va fi vreodată la fel!", a adăugat tatăl său după incidentul tragic.

Karen Phoenix l-a descris pe fiul ei ca fiind "un mic gentleman care avea respect pentru toată lumea" și care era cunoscut pentru părul său roșu și zâmbetul său. Sora băiatului a născut între timp un băieţel căruia i-a pus numele Sean, în memoria fratelui său.

Familia tânărului a inițiat proceduri civile legate de moartea lui Seán. Medicul Katrina McCrory a contestat afirmația avocatului familiei că ceea ce a cauzat moartea lui Seán a fost prezent în corpul băiatului atunci când aceasta l-a consultat și a spus că nimic nu ar fi determinat-o să considere cazul o urgență medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » A murit la 2 zile după ce a primit un diagnostic greşit. Băiatul de 15 ani din Irlanda, prăbuşit în timp ce se uita cu mama lui la TV: "Nimic nu va fi vreodată la fel!"