Antena Meniu Search
x

Foto Diagnostic dramatic primit de o tânără, după apariţia unor pete ca nişte pistrui. De ce e "recunoscătoare" pentru boală studenta din SUA

O tânără în vârstă de 21 de ani a primit un diagnostic tulburător. Aceasta, studentă la o universitate din SUA, a observat iniţial că i-au apărut pe piele mai multe pete bizare, ca nişte puncte. Îngrijorată, s-a prezentat la medic, iar în scurt timp a primit vestea cruntă: suferă de leucemie. Tânăra a decis să lupte cu curaj împotriva cancerului, ba chiar susţine că este "recunoscătoare". Boala a învăţat-o să fie un om mai bun şi să aprecieze lucrurile mici, spune ea.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 10:58

La 21 de ani, o tânără a aflat că suferă de cancer. Helaina Hilliard este studentă la Universitatea din Iowa, Statele Unite ale Americii, unde se specializează în biochimie, dar are şi pasiuni sportive. Apariţia unor puncte ciudate pe piele a trimis-o la medic, iar în urma investigaţiilor a primit o veste cruntă. Fata e bolnavă de leucemie. 

Curajul de a înfrunta boala. Cancerul i-a "deschis ochii": de ce e recunoscătoare

Helaina Hilliard refuză însă să se lase doborâtă de boală. În ciuda durerilor mari şi a efectelor adverse ale chimioterapiei, insistă să privească situaţia într-o notă optimistă. Mai mult, potrivit Mirror, tânăra a afirmat că experienţa în sine e o "răsplată". Studenta a observat petele de mărimea unor pistrui în noiembrie 2021. În doar câteva ore, acestea şi-au modificat dimensiunea şi au devenit tot mai pronunţate pe braţe şi picioare. Medicii au îndrumat-o să facă analize de sânge, în urma cărora a reieşit diagnosticul. A început în scurt timp tratamentul şi chimioterapia.

Pacienta a povestit că se simţea pe deplin sănătoasă până la apariţia petelor cu pricina, iar vestea a venit ca un trăsnet. Surpriza a fost uriaşă, însă cele 16 luni de tratament i-au dezvăluit o latură diferită a vieţii, spune ea. "Sunt recunoscătoare că am făcut cancer. Acum apreciez lucrurile la un alt nivel, pentru că nu toţi supravieţuiesc acestei boli. Sună nebunesc, dar cancerul m-a făcut să realizez cât de binecuvântată şi iubită sunt", a mărturisit Helaina Hilliard. "Mai am un drum lung de parcurs până să îmi revin complet, iar în ceea ce priveşte sportul s-ar putea să nu mai fiu niciodată capabilă de performanţă. Dar voi încerca", a adăugat ea.

A fost nevoită să-şi întrerupă temporar studiile şi să îngheţe anul universitar, pentru a se preocupa de starea de sănătate. A trecut prin fel de fel de stadii, şi-a pierdut părul, apoi l-a recăpătat. Acum, Helaina Hilliard trece printr-o etapă de "menţinere" a tratamentului şi va face vizite regulate la spital până în martie 2024. Vrea să revină la facultate din toamnă şi nu va renunţa nici la sport. Îşi doreşte ca în scurt timp să devină medic stomatolog. "Cea mai grea parte a fost să-mi văd familia şi prietenii îngrijoraţi. A fost mai dificil decât să lupt pentru propria viaţă", spune tânăra. Speră ca povestea ei să-i inspire pe alţi oameni care trec prin momente grele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Diagnostic dramatic primit de o tânără, după apariţia unor pete ca nişte pistrui. De ce e "recunoscătoare" pentru boală studenta din SUA