Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bebeluş ars cu înălbitor încins la o creşă din UK. Personalul l-a învelit în folie alimentară şi i-a spus mamei că nu e nimic grav

Un bebeluş a ajuns de urgenţă la spital cu arsuri de gradul doi, după ce, lăsat nesupravegheat, a răsturnat pe el o găleată cu înălbitor încins, la o creşă din Aberdeen, Scoţia. În loc să cheme ambulanţa, personalul instituţiei a încercat să rezolve problema cu prosoape de hârtie şi folie alimentară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.01.2022, 12:03

Blake Nilssen a suferit arsuri de gradul doi după ce, lăsat nesupravegheat, a vărsat pe el o găleată care conținea apă clocotită și înălbitor. În ciuda rănilor, personalul de la Little Dreams Nursery din Aberdeen, Scoţia, l-a lăsat timp de o oră să plângă de durere, învelindu-l cu folie alimentară şi prosoape de hârtie, în aşteptarea părinţilor.

Când mama Ellie Johnson, 27 de ani, și tatăl Daryl Nilssen, 31 de ani, au sosit, copilul de zece luni era deja plin de vezicule (leziuni tegumentare cu continut lichid) și țipa de durere.

Inspectoratul a admis toate cele zece plângeri pe care cuplul le-a făcut împotriva creșei şi au recomandat schimbări imediate, inclusiv la nivelul conduceri instituţiei. .

„Blake a rămas cu cicatrici pe viaţă şi acum avem o frică, o teamă constantă de a mai avea încedere în cineva pentru a avea grijă de fiul nostru. Little Dreams Nursery ar trebui să fie închisă. Acest lucru este absolut neapărat”, a declarat mama.

Pe acelaşi subiect

Mama, traumatizată de momentul în care şi-a văzut copilul 

Blake, acum în vârstă de un an, se afla singur într-o cameră pentru bebeluşi din interiorul creşei, pe 4 noiembrie, când groaza s-a dezlănţuit. A răsturnat găleata cu înălbitor încins în timp ce încerca să se ridice, suferind arsuri serioase la nivelul membrelor. În loc să fie tratat de urgenţă personalul care a sunat-o pe Ellie i-a spus că este doar „plin de apă”. Când mama a venit la faţa locului, angajatele i-au mărturisit că „era doar puţin înălbitor în apă”, susţinând că „nu este ceva foarte grav”. Când a deschis însă uşa, femeia şi-a găsit copilul dezbrăcat, fără haine şi fără scutec, cu membrele acoperite într-o folie alimentară şi prosoape de hârtie.

„Am deschis ușa și am auzit cele mai îngrozitoare țipete. A fost înfricoșător. Apoi am realizat că sunetele alea veneau de la băieţelul meu. Nu există cuvinte pentru a descrie frica pe care am simțit-o în acel moment. Țipa, pielea lui era roșie peste tot și simțeam un miros copleșitor de înălbitor, cu lichid care îi curgea pe picioare și pe brațe din băşici sparte”, a povestit femeia.

În drum spre spital, bebeluşul a leşinat de durere

Părinţii, Ellie şi Daryl, au dus de urgenţă copilul la spital, mărturisind că cel mic a leşinat pe drum din cauza durerii. Odată ajunsi la Aberdeen Royal Infirmary, medicii l-au clătit în mod repetat pe Blake,oferindu-i îngrijiri într-o cameră specială pentru arşi, timp de 90 de minute. Un chirurg plastician i-a tratat și veziculele, iar arsurile i-au fost ulterior acoperite cu şase straturi de bandaje.

„Blake este acum în proces de recuperare, dar drumul este unul lung. Cicatricile fizice vor fi probabil permanente – ne rugăm doar ca cele mentale să nu – așa că ne concentrăm acum să ne asigurăm că Blake este fericit și sănătos. Dar încă nu avem răspunsuri la cea mai evidentă întrebare – de ce a rămas o găleată cu înălbitor încins într-o cameră pentru bebeluși? Acesta nu a fost un accident – a fost o neglijență flagrantă”, a subliniat mama.

O anchetă a fost imediat deschisă, fiind efectuată inclusiv o inspecţie la faţa locului pe 11 decembrie pentru a stabili dacă creşa funcţionează în standardele normale. Anchetatorii au descoperit că personalul a oferit versiuni diferite despre ceea ce s-a întâmplat şi au descris supravegherea creșei ca fiind „ineficientă”. Instituţia a fost de asemenea criticată pentru utilizarea prosoapelor de hârtie în tratarea copilului şi mai ales pentru că au încercat să rezolve singuri problema în loc să cheme ambulanţa.

„În opinia noastră inacțiunile întreprinse de personal ar fi putut cauza complicații suplimentare rănilor lui Blake. Angajații ar fi trebuit să contacteze imediat serviciile de urgență. Ar fi putut să acţioneze potrivit în timp ce așteptau o ambulanță care ar fi redus la minimum durerea și disconfortul prin care a trecut băiatul”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale.

Părinţii vor ca instituţia să fie închisă definitiv

Părinţii se gândesc acum la luarea unor măsuri legale împotriva creşei şi vorbesc public despre cele întâmplate pentru a-i avertiza şi pe alţii să fie cu băgare de seamă dacă vor să-şi lase copiii în grija respectivei instituţii.

„Ceea ce i s-a întâmplat lui Blake este îngrozitor. Trauma pe care el și părinții lui au experimentat-o va exista mult timp, așa că le laud curajul de a vorbi. Ca părinți, avem cea mai mare încredere în cei care au grijă de copiii noștri, iar Inspectoratul a cerut pe bună dreptate îmbunătățiri la această creșă. Vom face tot ce putem pentru a ajuta această tânără familie să se recupereze și să meargă mai departe în urma acestui incident îngrozitor, a transmis Neil Davidson, partener la Digby Brown Solicitors din Aberdeen, în semn de sprijin pentru tânăra familie.

„Este un accident foarte grav, fiind în mod clar, profund supărător pentru copilul implicat, dar şi pentru familie. Luăm foarte în serios siguranţa tuturor copiilor aflaţi în grija noastră şi, deşi acesta este un incident izolat am investigat pe deplin cauzele. Am raportat incidentul la Inspectorat şi am colaborat cu ei pentru a pune în aplicare noi practici de instruire şi operaţionabilitate. Am fost dezamăgiţi de unele aspecte din rapoartele realizate şi am contestat anumite chestiuni, dar aceste discuţii sunt încă în desfăşurare. Cu toate acestea, acest proces nu diminuează atenţia pe care o avem la creşă pentru a ne asigura că funcţionăm în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al administraţiei creşei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Bebeluş ars cu înălbitor încins la o creşă din UK. Personalul l-a învelit în folie alimentară şi i-a spus mamei că nu e nimic grav