Antena Meniu Search
x

Bolnavă de cancer, o pensionară nu ştie ce o va ucide: boala sau factura care s-a triplat. Veste de coşmar pentru femeia din UK

Greutăţile vieţii nu vin aproape niciodată singure, iar deseori cei îngenuncheaţi de scumpiri sunt oamenii deja năpăstuiţi de boală şi necazuri. Pentru Sally, o vârstnică din Marea Britanie, diagnosticată cu cancer, preţul uriaş al facturii la căldură este plătit în bani, dar mai ales în ani din viaţă.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 17:19

- Mirror / Profimedia

Prinsă între dorinţa de a învinge cancerul şi nevoia de a supravieţui cu puţinii bani pe care îi are, Sally, o englezoaică din Walberton, West Sussex, se simte neputincioasă. Diagnosticată cu teribila boală, medicii au avertizat-o să se ferească de frig întrucât chimioterapia poate provoca efecte adverse severe la temperaturi scăzute. Dar facturile imense, care s-au triplat în ultimele luni, nu o ajută deloc să avanseze pe calea spre vindecare. 

Un sfert din pensie se duce pe factura la încălzire şi gaze

Pensionara are un buget de 800 de lire cu care trebuie să trăiască de la o lună la alta şi să achite costurile medicale deloc neglijabile. Anul trecut, femeia a fost diagnosticată cu o formă avansată de cancer - stadiul 3. "Din cauza chimioterapiei, dacă mi se face frig încep spasmele", povesteşte Sally, potrivit Mirror. "Se simte de parcă am piese Lego blocate în gât, nu pot respira sau vorbi", adaugă ea. Iar dacă vena jugulară e afectată, asta îi poate fi fatal.

În prezent, englezoaica plăteşte 81 de lire pe lună pentru gaze şi căldură, însă factura a explodat la peste 200 de lire după ce contractul s-a terminat. Asta înseamnă că îşi ia adio de la mai bine de un sfert din pensie. "După ce am lucrat 50 de ani pentru a fi independentă financiar, fără să am o datorie în toată viaţa, am simţit lovitura din plin", mărturiseşte Sally. Pensionara locuieşte singură într-un apartament cu două camere.

Bolnavă de cancer, femeia nu ştie ce o va ucide: boala sau facturile

Acum, Sally înceracă să reducă din cheltuieli şi speră să nu aibă parte de alte surprize neplăcute pe viitor. "Stau în pat cu cinci straturi de haine pe mine, dar încă am probleme cu respiraţia. Dacă fac duş, trebuie să mă grăbesc cât se poate de tare, şi gătitul a devenit un coşmar. Când am mâinile reci, scap totul pe jos", povesteşte ea. "Stau cu ochii pe contoare în mod constant şi calculez când şi unde pot economisi câte ceva. Este îngrozitor."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Bolnavă de cancer, o pensionară nu ştie ce o va ucide: boala sau factura care s-a triplat. Veste de coşmar pentru femeia din UK