Antena Meniu Search
x
LIVE

Cadavrul unei femei a stat mai bine de trei ani într-un apartament din UK. Laura, abandonată și lăsată să moară: "S-au spălat pe mâini și au uitat-o"

Cadavrul unei femei a stat mai bine de trei ani într-un apartament din Surrey, Anglia. Femeia, în vârstă de 38 de ani avea afecţiuni psihice grave şi a fost ”abandonată” de Serviciile de Sănătate din Marea Britanie şi de serviciile sociale, sunt acuzațiile făcute de familie.

De Redactia Observator la 27.01.2023, 08:27
Laura, abandonată și lăsată să moară
Laura, abandonată și lăsată să moară - Daily Mail

O femeie grav bolnavă mintal al cărei cadavru a stat timp de mai bine de trei ani într-un apartament a fost efectiv „abandonată şi lăsată să moară” de NHS şi de serviciile sociale care au ratat şansele repetate de a o salva, a susţinut familia ei, conform The Guardian, citat de News.ro

Laura Winham, 38 de ani, suferea de schizofrenie, se străduia să aibă grijă de ea însăşi şi se înstrăinase de familie. Ea a fost găsită într-o „stare mumificată, aproape scheletică” la apartamentul ei dintr-un bloc de locuinţe sociale din Woking, Surrey, de către poliţie şi rude, în mai 2021.

Familia ei a spus că serviciile de asistenţă socială şi de îngrijire nu numai că nu au reuşit să acţioneze în urma semnelor clare de deteriorare a sănătăţii lui Winham, dar au neglijat ulterior să efectueze controale de rutină care ar fi dus la descoperirea cadavrului ei.

Corpul ei a zăcut în apartament timp de trei ani și jumătate

Pe acelaşi subiect

În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a zăcut în apartament, nu există dovada că ar fi fost făcute încercări de a-i verifca starea, în ciuda faptului că beneficiile de invaliditate i-au fost oprite şi gazele i-au fost întrerupte şi a faptului că nu a răspuns  la scrisori, apeluri telefonice şi mesaje sau că nu a răspuns la uşă.

Sora lui Winham, Nicky, a acuzat asistenţa socială, serviciile de sănătate mintală că „au închis ochii” la multiple semne de avertizare privind situaţia sa. „Toţi cei care au fost în contact cu Laura şi au avut o datorie faţă de ea la un moment dat, pur şi simplu s-au spălat pe mâini şi au uitat-o. A fost abandonată şi lăsată să moară”, a spus ea.

Ea a adăugat: „Nimeni nu ar trebui să sufere aşa cum a suferit Laura din cauza lipsei de sprijin acordat sănătăţii sale mintale. Acum trebuie să trăim cu tristeţea devastatoare a ceea ce s-a întâmplat şi ne împărtăşim povestea pentru că nu vrem ca alte familii să sufere în acest fel.”

Familia ei a descris modul în care Winham a depăşit dizabilităţile fizice, surditatea, problemele cardiace şi problemele de sănătate mintală în adolescenţă pentru a se descurca bine la şcoală şi a absolvi universitatea. Fusese sociabilă şi avea prieteni, a spus familia ei, până când problemele ei de sănătate mintală s-au agravat.

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofiţerii de poliţie care au vizitat apartamentul pentru o problemă minoră au transmis îngrijorări către serviciile sociale cu privire la faptul că femeia nu se îngrijea, la lipsa hranei în apartament.

Cazul ei a fost rapid închis

În ciuda faptului că au fost informate de poliţie că telefonul lui Winham nu funcţiona, echipele de asistenţă socială pentru adulţi au încercat să o sune. Ulterior i-au scris detalii despre băncile alimentare locale şi datele de contact pentru organizaţiile de sprijin. Cazul a fost închis după două săptămâni, fără nicio verificare a bunăstării.

Familia lui Winham crede că agenţiile au ratat cel puţin două posibile şanse anterioare de a interveni. Cadavrul lui Winham a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o ​​pentru a o informa că tatăl ei a murit. Au chemat poliţia după ce fratele ei Roy, aruncând „o ultimă privire” prin cutia de scrisori din apartamentul ei, a văzut ceea ce el a crezut că este un picior ieşit de sub o pătură.

Poliţia a forţat intrarea, găsind o grămadă de scrisori nedeschise, precum şi scrisori deschise care conţineau facturi,  Marcajele făcute pe calendarul ei s-au oprit în noiembrie 2017, la scurt timp după ce ea a scris pe el „Am nevoie de ajutor”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Cadavrul unei femei a stat mai bine de trei ani într-un apartament din UK. Laura, abandonată și lăsată să moară: "S-au spălat pe mâini și au uitat-o"