Antena Meniu Search
x

Coșmarul prin care trece o americancă după ce a fost declarată moartă în urmă cu 17 ani. Femeia, nevoită să-și schimbe numele și CNP-ul pentru a putea munci

Madeline-Michelle Carthen este o femeie obișnuită din Statele Unite ale Americii care se confruntă cu o problemă cât se poate de neobișnuită, din punct de vedere legal ea este moartă încă din 2007 și acum poartă un război legal pentru a-și putea recăpăta identitatea și a-și continua viața, transmite The Guardian.

de Adrian Popovici

la 01.10.2023, 16:09

- Madeline-Michelle Carthen

Femeia, care acum are 52 de ani, a aflat că este moartă în vara anului 2007, atunci când a încercat să se înscrie la un internship. Mai exact, atunci când a încercat să solicite un ajutor financiar din partea instituției la care învăța a aflat că numărul ei de securitate socială, echivalentul CNP-ului românesc, aparține unei persoane care a fost declarată moartă și, din această cauză, a fost nevoită să se retragă din program.

Carthen a contactat autoritățile, care i-a spus că a fost trecută în sistemele lor ca fiind moartă ca urmare a unei erori. Ulterior au urmat mai mult încercări din partea femeii de a determina instituțiile din SUA că este în viață, fiind nevoită să se adreseze chiar și unei instanțe federale  în 2019. Totuși, situația a rămas nerezolvată până în prezent. Exasperată de tot ce a trăit în ultimii ani, ea numește întreaga situație un "coșmar".

În ultimii 17 ani, Carthen a spus că i s-a refuzat o ipotecă, concediată de la mai multe locuri de muncă, mașina i-a fost rechiziționată și și-a pierdut drepturile de vot, totul pentru că numărul ei de securitate socială, care este crucial pentru stabilirea creditului și a majorității tranzacțiilor din SUA –, aparținea cuiva care părea să nu mai existe. În cele din urmă, a primit un nou CNP și și-a schimbat în instanță numele, dar problemele cauzate de "moartea" ei legală încă o urmăresc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Coșmarul prin care trece o americancă după ce a fost declarată moartă în urmă cu 17 ani. Femeia, nevoită să-și schimbe numele și CNP-ul pentru a putea munci