Antena Meniu Search
x

„Mami, nu-mi place, vreau să merg acasă”. Au fost ultimele cuvinte ale fetiţei. A doua zi după externare, copila murea din cauza unei septicemii, în Scoţia

Durere fără margini pentru o mămică, în braţele căruia s-a stins fiica sa, după ce a fost trimisă acasă de la spital că ar suferi doar de o problemă la sistemul digestiv.

de Monica Palade

la 14.09.2021, 19:52

„Mami, nu-mi place, vreau să merg acasă”. Au fost ultimele cuvinte ale fetiţei. A doua zi după externare, copila murea din cauza unei septicemii, în Scoţia

Micuţa Harper Aitken a murit a doua zi de septicemie. Acum, mama copilei, Lori Mullen, trage un semnal de alarmă pentru toţi părinţii.

Fetiţa a fost trimisă acasă de la Forth Valley Royal Hospital, din Scoţia, fără să fie consulatată de un pediatru, a povestit mama sa. Femeia, în vârstă de 36 de ani, îi imploră pe ceilalţi părinţi să îşi urmeze instinctul dacă micuţii lor se simt rău şi să spună şi menţiunea septicemie doctorilor, dacă văd o erupție cutanată.

„Harper era ca un vârtej mic. Îi plăcea dansul și muzica și era o fată naturală, căruia îi plăcea să se joace, dar și să se murdărească, foarte tare.”

Harper i-a spus lui Lori că s-a simțit rău pentru prima dată pe 6 martie 2019, dar mai târziu părea să se simtă mai bine. Dar a doua zi s-a simțit mai rău și Lori a văzut o erupție pe burtă care nu a trecut testul de sticlă.

Pe acelaşi subiect

A murit din neglijenţă medicală 

„Am sunat la o ambulanță. Când a sosit, temperatura ei era de 41,5. A fost observată o vreme la spital, dar începuse să se simtă ceva mai bine”, mai povesteşte mama.

Medicul a cerut un eșantion de urină, dar pe măsură ce Lori o colecta, Harper a defecat și medicul a spus că eşantionul este contaminat. „L-am rugat să se uite la ea, dar a refuzat și a spus că va trece doar că are o problemă la sistemul digestiv. Erupția dispăruse și temperatura ei scădea, așa că mi s-a spus să o duc acasă. Noaptea, a avut halucinaţii și temperatura i-a crescut din nou. În dimineața următoare, ea s-a mai înviorat, dar a continuat cu diareea.

„După-amiază, mama mea a observat un punct albastru pe mâna ei. I-am ridicat tricoul și am găsit o erupție gravă pe spatele ei. Buzele ei începeau să devină albastre”, a mai povestit mama copilei.

Lori a dus-o pe Harper la medicul ei de familie, care a sunat la o ambulanță. „L-am auzit spunând:„Pare septicemie”. Copila a ajuns la spital la ora 15.50.

„Se înnegrea la faţă. Încerca să-și scoată masca de oxigen și a spus: „Mami, nu-mi place asta, vreau să mă duc acasă la Cayden (fratele ei). I-am spus să-și pună masca la loc și acesta a fost ultimul lucru pe care l-a mai spus vreodată”.

La 18:50, pe 8 martie, a fost declarată moartă. Sepsisul lui Harper a început de la o infecție simplă a gâtului, cunoscută sub numele de Strep A.

„Îl întrebasem pe primul doctor dacă avea ceva care să-i pună viața în pericol. A spus: „Nu, nu”, dar a doua zi nu mai era aici”, a mai spus Lori.

Procurorul i-a spus lui Lori ce schimbări procedurale va face după moartea lui Harper. „Nu am văzut nicio evidenţă. Spitalul nu mi-a spus niciodată ce s-a făcut. Aveţi încredere în instinctul vostru. Aş fi vrut să spun cuvântul sepsis”.

O purtătoare de cuvânt a NHS Forth Valley a spus: "O serie de modificari şi îmbunătăţiri au fost făcute în urma unei revizuiri interne detaliate. Aceasta a inclus educație clinică suplimentară și instruire condusă de un medic pediatru cu experiență. Ne-am întâlnit cu familia în mai multe rânduri și am împărtășit rezultatele revizuirii, cu toate acestea, ne vom asigura că sunt, de asemenea, la curent cu schimbările care au fost efectuate”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » „Mami, nu-mi place, vreau să merg acasă”. Au fost ultimele cuvinte ale fetiţei. A doua zi după externare, copila murea din cauza unei septicemii, în Scoţia