Antena Meniu Search
x

Video Mii de români, cu vacanţele distruse. Sunt probleme mari pe aeroporturile din Europa

Traficul aerian din Europa este la pământ. Sute de zboruri care trebuiau să plece sau să ajungă în Italia au fost anulate, din cauza unei greve declanşate de angajaţii din aviaţie. Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi cer salarii mai mari. Ca urmare, sunt afectate şi mai multe curse aeriene dinspre şi spre România. Haosul continuă şi pe aeroproturile din Marea Brianie, iar pentru mâine au fost anulate zeci de zboruri spre şi dinspre Paris. 

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 19:53

Vezi și

Este realitatea în care s-au trezit mii de oameni pe aeroporturile italiene azi. Piloţi, însoţitori de bord şi controlori de trafic s-au oprit din muncă aproape în toată ţara.

Zeci de turişti şi-au pierdut vacanţele 

Din cauza concedierilor din pandemie, sunt nevoiţi să muncească mai multe ore, pe aceiaşi bani sau chiar mai puţini, şi nu li se acceptă cererile de concediu.

Sindicalist: Suntem aici pentru a denunţa această degradare a condiţiilor de muncă din aeroport.

Pe acelaşi subiect

Angajaţii din aviaţie spun că zilnic trebuie să facă faţă insultelor pasagerilor nemulţumiţi că zborurile au întârziere sau sunt anulate.

Sindicalist: Pasagerii se revoltă, sunt nepoliticoşi. Nu au un comportament tocmai ortodox.

Iar greva de azi este doar începutul, ameninţă angajaţii italieni. Dacă cererile nu le vor fi îndeplinite, spun că vor organiza astfel de proteste pe tot parcursul verii. O veste cum nu se poate mai proastă pentru călători.

Pasager: Mâine se căsătoreşte sora mea, nu ştiu dacă voi ajunge.

În Marea Britanie, pasagerii au ajuns să doarmă în aeroporturi

În Marea Britnaie, astfel de scene au loc deja de aproape două săptămâni. Din cauza lipsei de personal, mii de zborurui au fost anulate, iar pasagerii au ajuns să doarmă în aeroporturi.

Pasager: Aştept, deja, de mai bine de o oră, iar avionul meu pleacă în aproximativ 40 de minute. Nu sunt sigură că îl voi prinde.

Pasager: Nu prea ne ajută nimeni. Ne-au dat doar nişte foi cu informaţii. Sunt o grămădă de informaţii şi nu ştim ce opţiuni avem.

Este lipsă de personal în toate departamentele

Toate departamentele duc lipsă de personal, de la cei care se ocupă de procedurile de check in, piloţi, însoţitori de zbori, până la cei care manipulează bagajele. Haosul domneşte de la îmbarcare, până la debarcare. O demonstrează o filmare din această dimineaţă de pe aeroportul din Manchester, unde bagajele au ajuns să zacă la întâmplare în mijlocul aeroportului.

Şeful aeroportului Heathrow, cel mai aglomerat din Europa, spune că ar putea dura cel puţin un an şi jumătate până când situaţia traficului aerian va reveni la normal. Zeci de zboruri programate şi pentru mâine dimineaţă, de pe aeroporturile din Paris, au fost deja anulate din cauza unei greve a angajaţilor care cer salarii mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mii de români, cu vacanţele distruse. Sunt probleme mari pe aeroporturile din Europa