Antena Meniu Search
x

Video Român blocat ore întregi pe aeroportul din Londra: nimeni nu voia să-i ia bagajele. Sute de zboruri anulate în ultima clipă

Este haos pe aeroporturile din Marea Britanie. Mii de pasageri, inclusiv copii, stau de zeci de ore pe aeroporturile din Regat, după ce sute de zboruri au fost anulate în ultimele zile. Prinşi în haosul de pe aeroporturi sunt şi mulţi români. 

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 20:44

Vezi și

"Din păcate trebuie să vă anunţăm că zborul a fost anulat din nou". După ore de stat la cozi interminabile, cu doar câteva minute înainte de decolare, pasagerii află stupefiaţi că zborul lor a fost anulat sau suspendat. Sunt inclusiv situaţii în care oamenii apucă să urce în avion, însă sunt obligaţi să coboare după mai multe ore, pentru că nu există suficienţi manipulatori de bagaje. "Ne-au abandonat. Va trebui să debarcaţi. Acest zbor va fi anulat", spune un angajat al aeroportului.

Soluţii de criză pentru haosul din aeroport

Membrii echipajului unui zbor suspendat timp de 32 de ore de pe aeroportul din Manchester au decis să rezolve problema singuri: "Au ajuns bagajele. Nu au suficienţi oameni să le încarce, aşa că imediat după ce termin de vorbit cu voi o să merg să ajung să le încurc şi vom porni la drum". "Omul acesta e o legendă!", reacţionează pasagerii.

Români din Londra, blocaţi în aeroporturi

Pe acelaşi subiect

Dacă pasagerii apreciază, nu la fel face şi uniunea manipulatorilor de bagaje, care a depus plângere. Asta ar putea duce la suspendarea din funcţie a echipajului care a ajutat. Probleme sunt însă în toate sectoarele aeroportului. Florin, un român stabilit în Londra, a aşteptat peste trei ore pe aeroportul din Gatwick decolarea avionului. Toate magazinele erau închise, iar până la urmă avionul a plecat fără să fie încărcate şi bagajele. 

În plus, lipsa angajaţilor duce şi la situaţii în care locurile din avion sunt suprarezervate. Oamenii se trezesc în aeroport că de fapt nu au loc, aşa că a fost nevoie inclusiv de ajutorul poliţiei pentru a linişti spiritele. "Banii pentru călătoria pe care aţi plătit-o vă vor fi înapoiaţi complet. Pe lânga asta veţi mai primi o compensaţie de 350 de euro pentru fiecare persoană. Pe care o veţi primi în 14 zile", anunţă oamenii legii. 

Guvernul britanic dă vina pe companiile aeriene

Guvernul dă vina pe companiile aeriene şi pe aeroporturi pentru tot haosul. "Din punctul meu de vedere, companiile aeriene nu au făcut pregătirile necesare şi nu au urmat sfatul primit de la Secretarul pentru Transporturi", a declarat Dominic Raab, vicepremierul britanic. Aglomeraţia uriaşă a revenit şi pe aeroportul din Schiphol, unde cozile se întind pe sute de metri. Aerogara din apropiere de Amsterdam este operaţională la doar 70% din capacitatea pe care o avea înainte de 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Român blocat ore întregi pe aeroportul din Londra: nimeni nu voia să-i ia bagajele. Sute de zboruri anulate în ultima clipă