Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto O bătrână a murit la scurt timp, după ce a așteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța. A stat în frig, pe o targă: "Am cerut o pătură, au zis că n-au"

O bătrână de 83 de ani, din Franța, a fost nevoită să aștepte 44 de ore pe holurile unui spital, având nevoie de îngrijiri medicale. Femeia s-a întors apoi la azilul de bătrâni, unde a murit două săptămâni mai târziu. A refuzat să mai mănânce, iar fiica ei susține că a fost traumatizată și slăbită. Aceasta a dat în judecată unitatea medicală, unde a mers mama ei.

de Cristina Cruceru

la 30.01.2023 , 18:04

O bătrână a murit la scurt timp, după ce a așteptat 44 de ore la Urgențe
O bătrână a murit la scurt timp, după ce a așteptat 44 de ore la Urgențe - bfmtv.ro

Marie-Pierre a depus o plângere împotriva spitalului Simone-Veil din Eaubonne pentru "neglijență față de o persoană incapabilă să se protejeze". Bătrâna a mers să primească îngrijiri medicale, însă nu se aștepta că se va lovi de nepăsarea angajaților spitalului. Femeia, în vârstă de 83 de ani, a fost nevoită să aștepte 44 de ore pe holurile spitalului din Franța.

Autoritățile din Franța au deschis o anchetă

Parchetul din Pontoise a deschis o anchetă în cazul morții lui Josette, în vârstă de 83 de ani. Potrivit poveștii lui Marie-Pierre, mama sa a petrecut 44 de ore pe holurile spitalului înainte de a se întoarce în cele din urmă la azilul de bătrâni. Traumatizată și slăbită, Josette a refuzat să mai mănânce și a murit două săptămâni mai târziu.

Articolul continuă după reclamă

"Mama mea a fost întotdeauna o luptătoare, a mers până la capăt. Dar acest incident a fost pentru ea declanșatorul lui 'nu mai vreau'", a mărturisit Marie-Pierre, potrivit bfmtv.ro

Pe acelaşi subiect

Josette a mers la spital pe 19 decembrie pentru diverse probleme, a dezvăluit fiica ei. Octogenara a ajuns în prima parte a serii, iar fiica ei i s-a alăturat în jurul orei 21.00.

"Am găsit-o pe un coridor al spitalului. Cum nu era decât un cearșaf peste ea, am întrebat dacă putem avea o pătură. Mi-au spus că nu aveau, nu", explică Marie-Pierre. "Cum aveam o geacă de puf, i-am pus-o pe ea ca să se încălzească puțin", continuă ea.

A fost văzută de medic abia după o zi de așteptare

A fost nevoie de 24 de ore de așteptare înainte ca octogenara să poată vedea un medic. O zi întreagă în care această femeie de 83 de ani a primit de mâncare doar un compot, precizează Le Parisien.

"Trebuie să denunțăm acest gen de lucruri". La capătul acestei lungi zile de așteptare, Josette reușește în sfârșit să vadă un medic. Verdictul: starea ei de sănătate este îngrijorătoare, trebuie să fie spitalizată.

"În mod normal, ea ar trebui să fie transferată într-o unitate de geriatrie acută, dar nu era loc", mărturisește Marie-Pierre.

Bătrâna s-a întors la azilul de bătrâni

Bătrâna s-a întors la azilul de bătrâni, după 44 de ore de suferință în spital. A plecat din untatea medicală pe 21 decembrie după-amiază.

"Vreau să se recunoască deficiențele și neglijența față de persoanele vulnerabile precum mama mea. Suntem în 2023, în Franța, avem un sistem spitalicesc care ar trebui să fie în prima linie. Să lași o femeie de 83 de ani pe o targă, fără o pătură, timp de 44 de ore, nu este posibil. Trebuie să denunțăm acest gen de lucruri", a explicat Marie-Pierre pentru Parisian.

Cristina Cruceru Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Mapamond » O bătrână a murit la scurt timp, după ce a așteptat 44 de ore la Urgențe, în Franța. A stat în frig, pe o targă: "Am cerut o pătură, au zis că n-au"