Antena Meniu Search
x

Foto O femeie din SUA a fost inseminată din greşeală cu alt embrion şi a născut bebeluşul altcuiva. Ce a făcut cu copilul

O femeie din California a născut copilul unor străini, după ce a primit embrionul greșit de la o clinică, în timpul procesului de fertilizare in vitro.

de Redactia Observator

la 10.11.2021, 11:30

O femeie, inseminată din greşeală cu alt embrion, a născut bebeluşul altcuiva
O femeie, inseminată din greşeală cu alt embrion, a născut bebeluşul altcuiva - Facebook via Daily Mail

Daphna și Alexander Cardinale spun că au devenit părinţii unei fetiţe care nu semăna deloc cu ei, în septembrie 2019. După un test ADN, au găsit cuplul care le-a adus pe lume fiica și împreună au decis să schimbe fetele între ele. Aceasta nu este prima presupusă confuzie în timpul unei proceduri de fertilizare in vitro (FIV).

FIV este o procedură în timpul căreia ovulele unei femei sunt fertilizate de spermatozoizii bărbatului într-un laborator, înainte ca embrionii să fie implantați în uterul femeii.

Soții Cardinale dau în judecată centrul de fertilitate din Los Angeles, Centrul California pentru Sănătatea Reproducerii (CCRH), precum și Laboratoarele In VitroTech, un laborator de embriologie. Procesul face referire la malpraxis medical, neglijență și muşamalizare frauduloasă. Niciuna dintre companii nu a răspuns la o solicitare pentru comentarii venită din partea BBC News.

Într-o conferință de presă emoționantă, doamna Cardinale a spus că ''frângerea inimii și confuzia din familia nu pot fi subestimate''. ''Amintirile noastre despre naștere vor fi întotdeauna contaminate de realitatea bolnavă că copilul nostru biologic a fost dăruit altcuiva, iar copilul pe care m-am luptat să-l aduc pe această lume nu era al meu să-l păstrez.'' Aceasta a mai adăugat că i s-a ''răpit capacitatea de a-mi purta propriul copil''.

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor procesului, cuplul a căutat ajutor de la clinica de fertilitate în vara anului 2018. Doamna Cardinale a născut în anul următor un copil pe care îl credeau că este al lor. Aproape două luni mai târziu, familia a decis să facă acasă teste ADN, care în cele din urmă au stabilit că nu erau înrudiți biologic cu copilul. ''Camera s-a micșorat și am devenit foarte amețit și totul a amorțit'', a spus domnul Cardinale, amintindu-și momentul în care rezultatele ADN au revenit.

Cuplul susţine că traumele sunt iremediabile

CCRH i-a ajutat apoi să găsească cuplul din California. Fiica soților Cardinale avea aproximativ patru luni când s-au cunoscut pentru prima dată. După mai multe întâlniri, cuplurile au convenit să treacă prin procesul legal de schimb a copiilor, care a avut loc în ianuarie 2020. ''În loc să-mi alăptez propriul copil, am alăptat și m-am legat de un copil pe care mai târziu am fost forțată să-l dăruiesc'', a spus doamna Cardinale la conferința de presă. Ea a adăugat că incidentul a fost cel mai greu pentru fiica de șapte ani a cuplului, care s-a chinuit să înțeleagă schimbul, potrivit BBC

Femeia, un terapeut autorizat, și soțul ei, un compozitor și cântăreț, au căutat de atunci amândoi tratament de sănătate mintală pentru ''simptome de anxietate, depresie și PTSD'', se arată în acțiunea în justiție.

Adam B. Wolf, un avocat care îi reprezintă pe cei doi, a spus că cealaltă familie intenționează să dea în judecată clinica, dar va rămâne anonimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » O femeie din SUA a fost inseminată din greşeală cu alt embrion şi a născut bebeluşul altcuiva. Ce a făcut cu copilul