Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pasionat de arta? Fotograf? Secretele unui portofoliu de succes

Pasionat de arta? Consideri ca esti pregatit sa treci la nivelul urmator, insa nu stii ce pas sa faci, de unde sa incepi? Ti-ai dori ca portofoliul tau sa te reprezinte, avand pusa amprenta ta artistica?

de Redactia Observator

la 07.06.2018 , 14:08

Pasionat de arta? Consideri ca esti pregatit sa treci la nivelul urmator, insa nu stii ce pas sa faci, de unde sa incepi? Ti-ai dori ca portofoliul tau sa te reprezinte, avand pusa amprenta ta artistica?

Secretele unei cariere in fotografie sunt valabile pentru orice artist vizual care isi doreste sa se faca cunoscut. Ele pun foarte mare accent pe stilul personal al artistului, la fel cum se concentreaza si pe prezentarea sa.

Tu si ceilalti fotografi?

Articolul continuă după reclamă

Diferenta o poti stabili numai TU!

Conteaza foarte mult daca vrei sa te compari cu cei din sfera profesionistilor sau cea a amatorilor. Pentru a fii unul dintre cei mai buni fotografi, este nevoie de perseverenta si motivatie, deoarece nu este usor sa ajungi in top, si cu atat mai putin, sa ramai acolo.

Cheia succesului, strict profesional, este CREATIVITATEA. Aceasta, alaturi de ambitie, este singura care te va ajuta sa iti diferentiezi lucrarile artistice de ale oricarui alt fotograf.

Daca iti doresti sa te axezi pe fotografia de studio, in mod special pentru domeniile comerciale ca fashion-ul si produsul, trebuia sa acorzi o atentie sporita detaliilor. Astfel, ai nevoie de un bec LED la cel mai bun pret, care sa ti se potriveasca la orice dotare tehnica ai nevoie, fie spot sau reflector, fie softbox ori dish–softbox, si de o aparatura foto de ultima generatie.

Modalitatile neconventionale prin care iti poti imbunatati portofoliul, sunt valabile atat pentru creatiile din spatiile interioare, cat si pentru cele exterioare. Cheia care sta la baza artei fotografice, este LUMINA. Fara aceasta, imaginile nu ar putea fi scrise, iar povestile nu ar fi transmise mai departe, pastrate pe vecie. Desi exista si alti factori importanti, lumina este nucleul din care aceasta ramura a artei a luat nastere.

Daca ai nevoie ca in lucrarile tale sa nu folosesti postprocesarea pentru efectele creative pe care ti le doresti, banda LED la LED-Zone este cea mai buna modalitate prin care iti poti surprinde in raw-uri viziunea, exact cum ti-o doresti.

ARTA FOTOGRAFICA in SOCIETATEA CONTEMPORANA

In ziua de astazi, imaginile sunt accesibile oricui, oricand. De-asemenea, calitatea lor este discutabila, de cele mai multe ori fiind influentata de mediul fizic sau digital pe care se vizualizeaza, acest aspect putand favoriza, sau nu, frumusetea unei imagini. Pentru ca o simpla poza sa devina o fotografie, o lucrare artistica, aceasta trebuie sa transmita un mesaj, un sentiment, sa spuna o poveste, relatand-o prin compozitie si cromatica.

Orice lucrare artistica este o carte, fie o nuvela, fie un roman. Fie ca se exprima prin culorile trasate pe o panza sau ca este transmisa prin finetea amprentelor unui sculptor in materialul folosit, ea ne transmite o morala, o poveste romantica, istorica, ori este pur fictiva. Arta fotografica a reprezentat un pas foarte mare pentru intreaga omenire si societate contemporana, deoarece a pus la dispozitia publicului, mijloacele artistilor de a capta momentul. Cu toate acestea, un aparat fotografic, oricat de bun si scump ar fii, nu va putea niciodata sa transmita singur, fara cel din spatele sau, emotia si importanta clipei pe care o surprinde.

Fie ca este vorba de fotografia tip nature, city, arhitectura si lifestyle, fashion sau produs, eveniment ori documentar si jurnalism, incearca sa te descoperi pe tine insuti prin imagini si compozitii. Afla-ti preferintele artistice, dezvoltat-ti gustul estetic prin studiere altor artististi din domenii diverse, nu te opri. Daca nu ai pasiunea pentru a descoperi frumosul si uratul, curajul de a indrazni sa continui constant, orice s-ar intampla, fotografia va ramane mereu un hobby. Doar atat.

Experimenteaza, descopera noi modalitati, compozitii si unghiuri care sa iti puna in evidenta personajele, sa iti favorizeze subiectele, ajutandu-te TU pe TINE insuti, sa transpui in imagini palpabile, propriile-ti fantezii.

Apreciaza texturile, formele, contrastele, joaca-te cu diferentele pe care le gasesti in lume, fii dornic sa alaturi extreme, sa imbini frumosul cu uratul pentru a crea extraordinarul. Nu te lasa intimidat de necunoscut, ai curajul de a-l descoperi si urmari, deoarece fara el nu vei putea crea niciodata nimic nou, unic, nu te vei putea dezvolta si evolua in ceea ce iti doresti – UN ARTIST DESAVARSIT. Inspira-te din tot ceea ce te inconjoara, treci peste “sursele de inspiratie” ale maselor de “artisti” regasiti in cultura mediatizata si orienteaza-te spre cei reali, urbani, sinceri in creatiile lor, admira si lasa-te influentat de vant si ploaie, soarele si betonul fierbinte al oraselor, din NIMIC-ul linistii cand ramai singur. Apreciaza haosul cotidian, dar nu il lasa sa te prinda in mrajele iluziilor sale, observa forfotele oraselor si degradarea lumii care este in jurul tau, avand mereu grija sa iti pastrezi nucleul intact, sa te lasi influentat atat cat trebuie, sa te schimbi cat ai nevoie sa o faci.

Daca simti ca nu iti gasesti locul, porneste in cautarea a ceea ce te face sa te simti confortabil, insa nu ramane acolo. Intoarce-te de cate ori simti ca ai nevoie, dar nu te limita la o zona de confort, ci foloseste-o ocazional, pentru a te alimenta cu energie si pasiune pentru ceea ce faci.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri Mondene » Pasionat de arta? Fotograf? Secretele unui portofoliu de succes