Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ţara din Africa în care românii cumpără case. Pot câştiga 3.000 de euro lunar din chirie

Românii au prins gustul investiţiilor imobiliare peste hotare. Pe lângă Dubai, au început să-şi cumpere apartamente şi în alte ţări. Cel mai nou paradis imobiliar e Zanzibar, acolo se caută vilele cu vedere la peisaje de vis. Şi în Spania sau Bulgaria sunt căutate imobile, iar aici preţurile sunt ceva mai accesibile. 

de Mădălina Chiţac

la 20.09.2024 , 20:37

Toamna se fac planuri de casă nouă. Mai ales peste hotare. Ioana Prodan a făcut prima investiţie în Dubai în urmă cu doi ani. 

"Am început cu Business Bay. Un loc care îmbină şi turiştii, şi oamenii care vin pentru business. Am îndrăznit cu prima proprietate şi am vândut-o cu succes, după 7 luni. Am cumpărat cu 300.000. A crescut preţul cu 30%. Aşadar, mi-am dublat banii. Practic, eu am plătit 34%, iar profitul a fost 30% mai mare", spune Ioana Prodan, investitor imobiliar în Dubai. 

Procentul celor atraşi de proprietăţile din Emirate a crescut, într-un an, cu 40%.

Vezi și

"Proprietăţile sunt închiriate în regim hotelier, aducând un randament de cel puţin 7-12%. Pentru cei care fac investiţii acum, au posibilitatea de o apreciere de 50 sau chiar 100% în următorii 4-5 ani", spune Andrei Racoviţă, reprezentantul unei companii imobiliare.

Pe acelaşi subiect

Cât costă o casă în Zanzibar

Cel mai nou paradis imobiliar este Zanzibar, paradisul pe Pământ pentru mulţi români care merg în vacanţă. 

"Preţurile pentru o casă, cu un dormitor, ce are 84 de mp şi o terasă încep de la 240.000 de euro. Sunt chirii garantate contractual, de 10 sau 15%. Investitorul nu plăteşte taxe şi impozite, plăteşte operatorul. Dacă se investeşte într-o vilă de 300.000 de euro, investitorul are un randament contractual garantat de 10%. Are 3.000 de euro garantat lunar", spune Isabela Bolboceanu, CEO companie imobiliară.

Şi pentru Istanbul sunt oferte. Însă nu pentru toate buzunarele. 

" Încep de la 800.000 de dolari. Fiecare dormitor are propria baie şi sunt foarte spaţioase. E o investiţie bună. Întregul proiect este încă în construcţie. Şi va fi gata în 2026", spune un agent imobiliar.

Cine nu dispune de sume atât de mari poate cumpăra un imobil în Spania

"Apartamentele noi pleacă de la 180.000. Dacă discutăm de apartamente mai vechi, garsonierele pleacă de la 50.000 de euro", spune Bogdan Severin, reprezentantul unei platforme imobiliare.

Şi locuinţele de pe litoralul bulgăresc sunt căutate pentru cei care vor o vacanţă perpetuă. . 

"Apartamente care pleacă de la 75.000 de euro, TVA inclus, 2 camere, 60 mp. Deci nişte preţuri foarte bune", mai spune Bogdan Severin, reprezentantul unei platforme imobiliare.

Un preţ chiar şi de două ori mai mic faţă de cel plătit, în medie, pentru a ne cumpăra un apartament în Mamaia. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri economice » Ţara din Africa în care românii cumpără case. Pot câştiga 3.000 de euro lunar din chirie