Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care un bărbat distruge o sculptură de Ai Weiwei, la deschiderea unei expoziţii din Italia

Un bărbat a distrus o sculptură a artistului şi activistului chinez Ai Weiwei, vineri, în timpul deschiderii expoziţiei sale la Palazzo Fava din oraşul italian Bologna, a declarat un purtător de cuvânt al expoziţiei, potrivit Reuters.

de Redactia Observator

la 21.09.2024 , 21:00

Momentul în care un bărbat distruge o sculptură de Ai Weiwei Momentul în care un bărbat distruge o sculptură de Ai Weiwei - Profimedia / Instagram

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere - postate pe contul de Instagram al lui Ai Weiwei - au arătat un bărbat împingând energic sculptura, rupând-o şi ţinând apoi o bucată din ea deasupra capului.

Sculptura vizată a fost marele "Cub de porţelan" albastru şi alb al artistului, a declarat purtătorul de cuvânt.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Curatorul expoziţiei, Arturo Galansino, a declarat că făptaşul era cunoscut în lumea artei, relatează news.ro"Din păcate, îl cunosc pe autorul acestui gest necugetat dintr-o serie de episoade deranjante şi dăunătoare de-a lungul anilor, care au implicat diverse expoziţii şi instituţii din Florenţa”, a declarat Galansino.

Poliţia din Bologna a declarat presei locale că un bărbat ceh în vârstă de 57 de ani a fost arestat după ce a fost oprit de paza muzeului. Purtătorul de cuvânt a declarat că expoziţia de artă, intitulată "Cine sunt eu?", s-a deschis sâmbătă în mod normal şi că opera va fi înlocuită cu un print în mărime naturală al cubului. Expoziţia urmează este deschisă până la 4 mai.

"Ai Weiwei s-a îngrijorat să nu fie cineva rănit şi apoi a cerut ca resturile operei să fie acoperite şi duse departe", a spus el. Nu se ştie cum a intrat bărbatul în clădire în timpul evenimentului pe bază de invitaţie de vineri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care un bărbat distruge o sculptură de Ai Weiwei, la deschiderea unei expoziţii din Italia