Antena Meniu Search
x

Prinţul Harry şi Elton John se judecă cu un editor DailyMail. Publicaţia ar fi angajat detectivi privaţi pentru a le asculta conversaţiile

Prinţul Harry şi Elton John fac parte dintre cele şase personalităţi care atacă în justiţie editorul publicaţiei Daily Mail, acuzând tabloidul britanic că a obţinuit informaţii în ceea ce-i priveşte în mod ilegal, au anunţat joi avocaţii lor, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 07.10.2022, 11:04

Publicaţia DailyMail ar fi angajat detectivi privaţi pentru a le asculta conversaţiile mai multor personalităţi din Marea Britanie
Publicaţia DailyMail ar fi angajat detectivi privaţi pentru a le asculta conversaţiile mai multor personalităţi din Marea Britanie - Profimedia Images

Grupul "a luat cunoştinţă de dovezi convingătoare şi extrem de penibile prin care ei au fost victimele... unor încălcări grave ale vieţii private" din partea Associated Newspapers Limited (ANL), compania care deţine DailyMail, au indicat avocaţii. 

Alături de prinţul Harry şi Elton John se află şi soţul cântăreţului David Furnish, actriţele Liz Hurley şi Sadie Frost, precum şi Doreen Lawrence, mama lui Stephen Lawrence, victima unei crime rasiste în 1993.

Potrivit avocaţilor celor şase reclamanţi, ANL ar fi angajat detectivi privaţi pentru a le asculta, în maşina sau la domiciliul lor, pe cele şase personalităţi, notează AFP, citat de news.ro.

Ei mai susţin că s-au făcut plăţi către poliţie „cu legături cu anchetatori privaţi” pentru a obţine informaţii, că datele medicale au fost „obţinute prin înşelăciune”, dar şi că informaţiile financiare şi conturile bancare erau accesibile „prin mijloace ilicite”.

Pe acelaşi subiect

„Infirmăm în totalitate şi fără echivoc aceste defăimări groteşti care par a fi nimic altceva decât o încercare planificată şi orchestrată de a trage titlurile Mail în scandalul interceptărilor telefonice pentru articole vechi de 30 de ani”, a răspuns ANL.

Prinţul Harry a acuzat tabloidul DailyMail de defăimare, în luna februarie

Potrivit avocatul prinţului, Justin Rushbrooke, articolele au fost "defăimătoare" prin faptul că l-au acuzat pe Harry că a "minţit”, că a fost "cinic" încercând să manipuleze opinia publică şi că "a încearcat să păstreze secretă” solicitarea sa către guvern pentru protecţia poliţiei în ţară.

Scandalurile de interceptări ilegale nu sunt o noutate pentru britanici

Presa tabloidă britanică a fost zguduită în urmă cu mai bine de zece ani de mai multe scandaluri de interceptări ilegale. 

La începutul lui 2005, unul dintre scandaluri a implicat ascultarea mesajelor vocale ale colaboratorilor prinţilor William şi Harry. Emoţia în rândul britanicilor a atins apogeul în vara lui 2011, când tabloidul News of the World a ascultat mesajele vocale ale unei persoane dispărute. În cele din urmă, ea a fost găsită moartă. 

Dezvăluirile au dus la închiderea tabloidului condus de magnatul mass-media Rupert Murdoch, care a plătit două milioane de lire familiei victimei într-o înţelegere amiabilă.

În timp ce multe personalităţi au dat în judecată tabloidele după ce au fost interceptate, aceasta este prima dată când astfel de procese au vizat editorul DailyMail.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Prinţul Harry şi Elton John se judecă cu un editor DailyMail. Publicaţia ar fi angajat detectivi privaţi pentru a le asculta conversaţiile