Antena Meniu Search
x

Scandal monstru la Bollywood! Un politician a oferit 1 milion de euro pentru decapitarea unei actrițe celebre. Motivul este incredibil

Un film care urma să fie lansat în decembrie a declanșat un scandal uriaș în India, actrița principală și regizorul primind chiar amenințări cu moartea.

Un film care urma să fie lansat în decembrie a declanșat un scandal uriaș în India, actrița principală și regizorul primind chiar amenințări cu moartea.

Filmul „Padmavati", care ar prezenta o legătură romantică dintre regina Padmavati a castei Rajput, cunoscută şi drept Rani Padmini, cu Alauddin Khilji, conducător musulman, a declanșat un val de proteste în India. Actrița principală Deepika Padukone, una dintre cele mai bine plătite de la Bollywood, și regizorul Sanjay Leela Bhansali, au primit numeroase amenințări cu moartea.

Potrivit Daily Mirror, Suraj Pal Amu, membru al partidului de guvernământ din India - Bharatiya Janata Party (BJP) - a oferit o recompensă de 100 de milioane de rupii (1,5 milioane de dolari) pentru decapitarea frumoasei actrițe.

Pe acelaşi subiect

Foto: Suraj Pal Amu

De asemenea, un grup de extremiști - Akhil Bhartiya Kshatriya Mahasabha - a oferit 50 de milioane de rupii oricărei persoane care i-ar decapita pe Padukone şi pe Bhansali. Membrii grupului au incendiat efigii ale actriţei, iar ameninţările au obligat poliţia din Mumbai să sporească măsurile de securitate pentru actriță şi regizor.

Oficiali ai partidului BJP au încercat însă să calmeze spiritele, susținând că se dezic de afirmațiile lui Suraj Pal Amu. 

"Nu vom tolera astfel de remarci violente din partea membrilor partidului nostru, însă dorim și ca regizorul să respecte istoria Indiei", a declarat Anil Jain, șeful BJP în Haryana, nordul Indiei.

Proteste violente în India

Protestele faţă de lansarea acestui film au apărut încă din luna ianuarie. Grupul Rajput Karni Sena l-a atacat pe regizorul Sanjay Leela Bhansali şi a vandalizat platourile de filmare în timpul derulării unor filmări în oraşul Japiur din statul indian Rajasthan.

În martie, protestatarii au atacat un alt platou de filmare aflat în Mumbai, incendiind costume şi altă recuzită.

Rajput Karni Sena au acuzat producătorii că au denaturat faptele istorice, dar istoricii spun că regina este un personaj mitic şi că nu există dovezi clare potrivit cărora ea a existat.

Grupul a desfăşurat proteste şi în săptămânile recente, făcând inclusiv ameninţări cu moartea la adresa actriţei care o interpretează pe regină, Deepika Padukone, şi la adresa lui Sanjay Leela Bhansali, şi cerând să vizioneze filmul înainte ca acesta să fie lansat.

Lansarea filmului a fost amânată

Din cauza protestelor, lansarea filmului a fost amânată. Filmul urma să aibă premiera cinematografică pe 1 decembrie, dar din cauza protestelor, lansarea acestuia a fost amânată pe un termen nedefinit. 

Viacom18 Motion Pictures a transmis, în acest weekend, că ”a amânat în mod voit” lansarea filmului, care încă nu a primit aprobarea Consiliului de Cenzură din India.

Consiliul de Cenzură a refuzat să certifice filmul, spunând că cererea producătorilor este „incompletă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Mondene » Scandal monstru la Bollywood! Un politician a oferit 1 milion de euro pentru decapitarea unei actrițe celebre. Motivul este incredibil