Antena Meniu Search
x

Video De ce este bine pentru copii să aibă animal de companie

Este sau nu bine să ţinem un animal de companie în casă, dacă avem şi un copil mic? Cele mai recente studii arată că beneficiile sunt mult mai mari decât ...posibilele neplăceri. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 30.03.2021, 17:46

Vezi și

Animalele de companie aduc nu doar fericire sau ...dezordine, cum ar spune unii, în casa oamenilor. Aduc beneficii pentru sănătatea fizică şi psihică a copiilor. Aşa că, dragi părinţi, când auziţi repetitiva întrebare - Când îmi iei şi mie un câine sau o pisică - nu mai staţi pe gânduri.

Reponsabilizarea copiilor, empatia şi dezvoltarea sistemului imunitar sunt primele avantaje atunci când un animal de companie se instalează în familie. Sunt studii care arată că şansele ca cei mici să se îmbolnăvească şi să aibă nevoie de antibiotice scad cu 30 la sută dacă acestia au crescut pe langa necuvântătoare. 

Teama de a cumpara un animal de companie atunci cand copilul este mic este nejustifică, spun medicii. Dacă ne splăm pe mâini destul de des şi ducem animalul la control la medicul veterinar, nu ne mai ramâne decât să ne gandim la beneficiile acestora în casa noastră. 

Alina Iliescu, psihanalist de familie: Câinii sunt foarte agitati si te determina sa fii mai activ, sa iesi afara sa sari, tu intri in lumea lor si te adaptezi, pisicile sunt mai indepepndete si statice si iti creeaza o stare de relxare de zen, pestii sau pasarile te determina sa te apropii tu de ele. Îsi aleg un peste preferat si stau in jurul lui si se uita la el, comunica cu el si vine la geam de cate ori atingi geamul cu degetul. se creeaza o conexiune intre orice fel de animal si om. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cu atât mai mult între un copil şi un animal. Vârsta ideală a copilului la care să-i aducem un animal de companie în casă este 4, 5 ani. Atunci poate primi şi reponsabilităţi legate de un câine sau o pisică. 

Alina Iliescu, psihanalist de familie: Imbunatatim limbajul non-verbal, imbunatim capacitatea copilului de a se exprima, copiii devin mai reponsabili mai veseli, de a iesi din carapacea lui, animalele de companie te pun într-o stare de dispoziţie mai bună, relaxeaza stresul, cand mangaiem un animal care are blana scade tensiune si devenim mai relaxati, se elimina in corp hormoni care se elimina si cand mancam ciocolata si cand suntem fericiti. 

Sunt foarte multi copii care sunt introvertiti si sunt inchisi in ei si nu se simt confortabil sa socializeze mult cu alti copii, sunt mai retrasi si la gradinita si in viata de zi cu zi, cu autism, ADHD, intarziere intr-o anumita zona. Ii ajuta sa creeze o relatie autentica si plina de actiune cu o alta persoană.

Copiii care au un animal de când sunt mici nu dezvoltă alergii

Copiii care au un animal de când sunt mici nu dezvoltă atât de multe alergii. Sistemul imunitar devine mai puternic şi reactionează mai bine la orice tip de boală. Sunt studii care arată că şi nevoia de antibiotice scade la posesorii de necuvântătoare. Cu aproape 30 la sută. 

E clar, descarcarea emotionala e pe primul loc. Orice animal am avea, stresul scade odata ajunsi acasa in compania lui. La copii, creste responsabilizarea si dezvoltarea increderii in sine. Pe de alta parte, scade riscul pentru alergii sau boli asociate. Si bineinteles ca in final animalele de companie ne dau tuturor o doza mai mare de optimism si voie bună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Observator Medical » De ce este bine pentru copii să aibă animal de companie