Cum să ai grija de animalul tău de companie: 4 sugestii pentru iubitorii de animale
Animalele te învață despre iubire mai mult decât îți poți imagina. Dragostea necondiționată se găsește din ce în ce mai rar în lume. Și, cu toate acestea, ea este oferită zilnic de către cel mai bun prieten al omului.
- Prezența unui animal de companie în viața ta implică multă responsabilitate.
- Pune nevoile primare ale animalului tău pe primul loc.
Animalele te învață despre iubire mai mult decât îți poți imagina. Dragostea necondiționată se găsește din ce în ce mai rar în lume. Și, cu toate acestea, ea este oferită zilnic de către cel mai bun prieten al omului.
De altfel, prezența unui animal de companie în viața ta implică multă responsabilitate și acțiune pentru a-l proteja tot timpul, pentru a-l face fericit și a-l menține sănătos. În continuare iți oferim sugestii pentru ca pisica sau câinele tău să fie bine îngrijiți și, deci, voioși și sănătoși.
-
Pune nevoile primare ale animalului tău pe primul loc
Animăluțul tău are nevoie să îi asiguri hrana zilnică și apă. Încearcă să-i stabilești un program fix de mese. La fel ca oamenii, și animalele au nevoie de un echilibru alimentar. Nu exagera cu porțiile oferite și respectă propunerile alimentare ale veterinarului, pentru că sănătatea animăluțului este cea mai importantă. Dacă ești mândrul stăpân al unei pisicuțe superbe, schimbă-i zilnic litiera, iar, dacă deții un câine, scoate-l afară de cel puțin două ori pe zi.
-
Și animalele iubesc să călătorească
Dacă adori să mergi în vacanțe, nu poți să apelezi tot timpul la familie sau la cel mai bun prieten pentru a avea grijă de animalul tău. De aceea, fă-ți curaj și ia-l în aventură și pe cel mai bun amic blănos. Potrivit unui sondaj realizat în America, 37% dintre oamenii care dețin animale de companie își iau cu ei animăluțele în vacanță, față de 19%, în urmă cu zece ani.
Asigură-te că animalul tău are o cutie de transport sigură. Poți să o achiziționezi la un magazin animale și să întrebi veterinarul care ar fi mai potrivită pentru o călătorie lejeră și în siguranță. Obișnuiește-l de mic cu acest stil de viață, pentru că schimbările de acest gen pot să-i provoace stres inutil.
-
Fii atent la sănătate
Atunci când te decizi să aduci în viața ta un animal, informeaza-te corect despre cum să ai grijă de sănătatea lui. Vizitele la veterinar trebuie să devină o rutină. Așa cum tu ai grijă de sănătatea ta, îți faci analize periodic și consulți specialiști atunci când ai simptome că ceva este în neregulă cu tine, același lucru ești dator să îl faci și pentru animalul tău.
Astfel, cunoaște câteva semnale care îți pot spune că este momentul să mergi la doctor cu animăluțul tău:
-
scărpinatul excesiv
-
urină prin casă
-
vomă după fiecare masă
Dacă observi că se repetă aceste simptome, nu mai sta pe gânduri și consultă un specialist. De fapt, fă exact ceea ce ai face pentru tine dacă te-ai afla în această situație.
-
Atenție și multă joacă
Animăluțele au nevoie de iubirea și de atenția ta. Factorul social pentru un câine este esențial. De aceea, ia-l cu tine în vizită la prieteni, în oraș și expune-l la cât mai multe situații pentru a se obișnui cu oamenii și a învăța să-i accepte în preajmă.
Pisica, cu toate că este o fire solitară, adoră să fie răsfățată. Atenția pe care i-o oferi contează enorm pentru ea. Jucați-vă împreună, te vei amuza, cu siguranță, de năzdrăvăniile ei, iar ea va aprecia grija pe care i-o oferi.
Dacă simți că este o responsabilitate prea mare pentru tine și o grijă fără rost să ai alături de tine un animal, sfatul nostru este să nu îl procuri. La fel ca un copil, un animal de companie are nevoie de atenție, protecție și multă iubire din partea ta.
Dar dacă știi că asta îți dorești și abia aștepți să întâlnești în calea ta animalul perfect pentru tine, nu mai sta pe gânduri prea mult. Vei avea parte de multă iubire, așa cum numai un animăluț ți-o poate oferi.
Sursa foto: Pexels
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰