Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu nu recunoaşte BEx-ul convocat de liberalii care vor să îl dea jos şi a anunţat propria şedinţă: Mâine voi anunţa şi decizia mea cu privire la demisie

Liberalii care vor schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal au convocat o şedinţă a Biroului Executiv al PNL, în care au votat în unanimitate convocarea Consiliului Naţional, cel care convoacă Congresul. Florin Cîţu spune însă că această şedinţă nu a fost una statutară şi a anunţat că a decis ca şedinţa Biroului Executiv să aibă loc abia sâmbătă.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 15:05

Florin Cîţu spune că a convocat BEx pentru sâmbătă, la ora 11
Florin Cîţu spune că a convocat BEx pentru sâmbătă, la ora 11 - Observator

Liberalii care vor schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Partidului Naţional Liberal au convocat, pentru ora 14.00, şedinţa Biroului Executiv al PNL, pentru stabilirea calendarului pentru Congresul Extraordinar. În cadrul şedinţei, membrii forului au votat în unanimitate convocarea Consiliului Naţional pentru duminică, la ora 12:00, în care ar urma să fie stabilită data Congresului şi numărul de delegaţi.

Florin Cîţu a declarat că este "dezamăgit" de situaţia creată şi că Biroul Executiv care tocmai s-a încheiat nu este unul regulamentar. În replică, preşedintele PNL a anunţat că el a decis să convoace Biroul Executiv pentru sâmbătă.

"Am convocat, conform regulilor, un BEX, maine, la ora 12.  Cât voi rămâne la PNL voi respecta regulile şi statutul. Cererile de convocare BEX sunt adresate preşedintelui PNL. Acesta a convocat BEX pentru maine la ora 11. Eu am tot discutat cu preşedinţii de filiale din ţară şi ştiam că sunt multe nemulţumiri, multe care nu au legătură cu PNL, ci cu măsurile populiste care pun în pericol stabilitatea României. Sunt lucruri pe care puteam să le facem mai bine şi eu cred că puteau fi făcute mai bine", a declarat Florin Cîţu.

Florin Cîţu spune că nu a vorbit cu Klaus Iohannis despre retragerea sa din fruntea partidului, dar a recunoscut că numele preşedintelui a fost invocat de alţi membri din PNL care susţineau că ar fi discutat cu şeful statului, pentru a da greutate deciziei lor. ”Eu nu pot să spun dacă sau nu a fost implicat, i-a fost invocat numele”, a adăugat el. 

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu nu pleacă din PNL

Mai mulţi lideri ai PNL pregătesc schimbarea preşedintelui Florin Cîţu, pe fondul nemulţumirilor legate de relaţia acestuia cu cei de la PSD, care tensionează atmosfera în coaliţie, dar şi de faptul că liderul liberal nu comunică cu liderii judeţeni şi cu primarii partidului.Potrivit surselor, există deja 39 de semnături în favoarea demersului de schimbare a lui Florin Cîţu. Acesta spune însă că nu va părăsi partidul în cazul în care este schimbat din funcţie. 

"Sunt liberal şi voi rămâne liberal întotdeauna. Voi apăra principiile liberale cât timp sunt în politică", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit surselor Observator, Congresul PNL va fi convocat pe 10 aprilie. Atunci se va propune ca Nicolae Ciucă să preia funcţia de preşedinte al partidului. Conform aceloraşi surse, Florin Cîţu a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să-i spună direct că nu îl mai susţine. La Congresul din 10 aprilie nu va fi schimbată întreaga organigramă de conducere a partidului, ci este vizată doar funcţia de preşedinte.

Liberalii ar urma să îl numească Nicolae Ciucă ca nou şef al partidului. Premierul se bucură de altfel de o cotă ridicată de încredere din partea românilor, aflându-se în top alături de Alexandru Rafila şi Mircea Geoană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu nu recunoaşte BEx-ul convocat de liberalii care vor să îl dea jos şi a anunţat propria şedinţă: Mâine voi anunţa şi decizia mea cu privire la demisie