Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, postări pe Facebook Story cu imagini cu el în SUA şi frânturi de melodii cu subînţeles: Can't stop me now

Florin Cîţu a postat pe Facebook Story mai multe fotografii cu el în New York, din 2016, cu frânturi de melodii precum "Can’ t stop me now", în contextul scandalului în care este implicat după ce s-a aflat că a fost condamnat la 2 zile de închisoare în tinereţe, pentru conducere sub influenţa alcoolui.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.08.2021, 11:24

Vezi și

Florin Cîţu a postat, pe Facebook Story, de unde postările dispar după 24 de ore, un mesaj cu frânturi din mai multe melodii şi patru imagini cu el în New York în 2016.

Melodia The Score ”Can’ t stop me now” este primul mesaj transmis de premier, în traducere "Nu mă puteţi opri acum". Angrenat în lupta pentru şefia Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu s-a trezit în mijlocul unui scandal legat de faptul că a condus sub influenţa alcoolului când se afla în America, fiind reţinut două zile şi nevoit să plătească o amendă de peste 1.300 de dolari.

Florin Cîţu şi-a recunoscut greşeala când a fost confruntat de presă, însă a remarcat că "este interesant cum a apărut informaţia în competiţia internă din PNL". Mesajul de pe Facebook Story pare să transmită astfel un mesaj pentru adversarii politici că e prea târziu să mai fie oprit.

Adversari politici care de altfel i-au cerut demisia premierului Florin Cîţu pentru a fi respectat sloganul "Fără penali în funcţii publice" îmbrăţişat de coaliţia de guvernare, în timp ce contracandidatul din interiorul PNL, Ludovic Orban, a declarat că premierul ar fi trebuit să facă el publică această informaţie, pentru că "mai devreme sau mai târziu se află".

Pe acelaşi subiect

Fotografii postate de Florin Cîţu la Facebook Story

Florin Cîţu a mai publicat şi alte trei fotografii însoţite de melodii pe Facebook Story: Back in black de la AC/ DC, Head like a hole de la Nine Inch Nails şi The sound of silence de la Disturbed.

Postarea premierului pe Facebook vine ca un puternic mesaj pentru Ludovic Orban care a declarat, joi seară, că nu a primit nici de la Florin Cîţu, nici de la serviciile de informaţii, datele legate de faptul că premierul a stat două zile în arest după ce a fost prins băut la volan, în Statele Unite.

Orban susţine că premierul ar fi trebuit să facă el însuşi publică această informaţie, considerând că "un astfel de episod nu ai cum să-l ascunzi, nu ai cum să-l ţii pitit, mai devreme sau mai târziu se află". Orban declară că nu a fost sunat de premier nici după ce informaţia a fost făcută publică.

Greşeală de acum 20 de ani

Întrebat de reporterului Observator Larisa Bernaschi despre acest episod, Florin Cîţu a răspuns: „Acum 20 de ani. A fost vorba de conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie. Apare acum, în competiţia internă din PNL”, a spus Florin Cîţu.

Eu am condus. A fost o greșeală. Am plătit foarte scump, asta este. A trebuit să îmi vând și mașina atunci și să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile. Nu este un eveniment cu care să te mândrești, dar asta a fost”, a mai spus premierul.

Presa locală din SUA, despre arestarea lui Florin Cîţu

Presa locală din statul Iowa a relatat în urmă cu 20 de ani incidentul în care a fost prins băut la volan Florin Cîţu. Premierul locuia în acea vreme în Statele Unite ale Americii şi a fost condamnat la 2 zile de închisoare pentru conducere sub influenţa substanţelor.

În anul 2000, Florin Vasile Cîțu locuia în orașul Ames din statul Iowa. Avea 28 de ani şi urma un program doctoral la Grinnell College din statul Iowa, unde şi-a finalizat atât studiile universitare, cât şi de master.

Ziarul local The Ames Tribune scria luni, 4 decembrie, că Florin Cîțu avea 28 de ani și locuia în clădirea situată pe strada Squaw Creek Drive, nr. 600. Intersecția în care a fost prins băut la volan se află la doi kilometri de locuința de atunci a lui Florin Cîțu, fiind situată la aproximativ jumătatea distanței dintre campusul universitar și locuință, arată sursa citată.

Duminică, 3 decembrie 2000, la ora 02:11, aflat la volanul unei mașini, Florin Cîțu a fost oprit în trafic la intersecția străzilor Elwood Drive (devenită între timp University Boulevrad) și Lincoln Way din orașul Ames. Florin Cîțu a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice. Florin Cîțu a fost arestat și pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, postări pe Facebook Story cu imagini cu el în SUA şi frânturi de melodii cu subînţeles: Can't stop me now