Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîțu, declarații despre scandalul din SUA: "E un eveniment pe care îl regret. Niciun moment nu m-am gândit la demisie"

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații la Palatul Victoria, la câteva zile de la izbucnirea scandalului legat de faptul că a făcut închisoare în SUA, în urmă cu 20 de ani, după ce a fost prins băut la volan.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.08.2021, 15:38

Vezi și

Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că de la momentul izbucnirii scandalului legat de faptul că a făcut închisoare în SUA nu s-a gândit niciun moment să își dea demisia. Premierul a spus că a discutat și cu președintele Klaus Iohannis.

Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu:

- Am văzut în spațiul public că a rămas în discuție greșeala mea de acum 21 de ani din SUA. 

Întrebări:

Pe acelaşi subiect

Când vi s-a cerut certificatul ORNISS ați precizat infracțiunea?

- În România legislația pentru deminitari nu mai prevede certificat ORNISS.

Au fost informați Orban și Iohannis?

- Nu am adus în discuție eveimentul cu Iohannis. Cât îl privește pe Orban, un coleg mi-a spus că i-a arătat hârtia acum 1 an.

- Niciun moment nu m-am gândit să demisionez. E un eveniment pe care îl regret, de acum 20 de ani, nu are niciun fel de implicații

Problemă de moralitate?

- Am fost suprins neplăcut de aceste declarații ale unor colegi, aș vrea să discutăm asta în coaliție.

- Au fost respectate toate procedurile legele pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negetiv pentru a fi numit în funcție. E o situație prin care nu am mai trecut niciodată.

"Cred că bere am băut, nu pot să duc 7-8 beri"

- Era sâmbătă, veneam de la ziua colegului de cameră. Am băut îndeajuns cât să depășesc limita legală. Cred că bere am băut, nu pot să duc 7-8 beri. Am recunoscut imediat ce am fostoprit de poliție că am consumat alcool, nu a fost nimic special.

- Am stat în custodia Poliției cât s-au derulat procedurile. Nu mai știu exact cât. Din ce îmi aduc aminte nu au fost 48 de ore, am respectat toată legislația.

Cât v-a costat greșeala?

- Mi-am vândut mașina, m-am și împrumutat, nu mai știu exact de unde.

Cum de ați vorbit despre contravenție, când dosarul este penal?

- Sunt sisteme juridice diferite. În SUA am înțeles și eu acum legislația, ceea ce am făcut eu a fost delict, de aceea am spus că e contravenție. În SUA nu am avut nicoodată vreun drept restricționat, am lucrat la bancă un an mai târziu, în 2009 mi-am reînnoit viza.

Ați trecut prin programe de reabilitare. Ce a însemnat?

- Ar trebui făcute si la noi, da. E un curs de reeducare, în care sunt prezentate situații extreme în care poți ajunge

Mai poate avea PNL încredere în dumneavoastră?

- Bineînțeles, PNL va avea la conducere un om care peste tot și-a făcut treaba. În ceea ce privește mașina, cred că am luat 1.500 de dolari, era veche.

Ați fost cu cătușele la mâni?

- Nu mai țin minte, dar am respectat toate procedurile legale.

"Cazierul meu în România e curat"

Ați fi dispus să publicați raportul toxicologic, cu alcoolemie?

- Nu cred că am acel raport, o să mă uit dacă îl am. Nici nu știam de acel raport, am aflat de la dvs, totul a fost prin avocat. A fost exclusiv despre alcool

De ce nu i-ați comunicat președintelui?

- Nu am considerat relevant. Cazierul meu în România e curat. Poate ar fi trebuit să spun acest lucru. Legat de acel moment, eu am urmat sfaturile avocatului și am făcut tot ce mi-a spus.

Contextul declarațiilor de la Palatul Victoria:

Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Răspunzând unei întrebări, premierul a spus că el a condus maşina după ce a consumat alcool.

”Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu, declarații despre scandalul din SUA: "E un eveniment pe care îl regret. Niciun moment nu m-am gândit la demisie"