Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban îi dă replica lui Florin Cîțu, după ce premierul a spus că acesta ar fi văzut documentul cu condamnarea din SUA

Ludovic Orban îi cere premierului Florin Cîțu să-și ceară scuze pentru că nu l-a informat despre episodul referitor la condamnarea sa în SUA în niciuna dintre discuțiile ”pe care le-am avut atunci când a obținut susținerea pentru cele mai importante funcții în stat”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.08.2021, 17:18

Ludovic Orban si Florin Citu
Ludovic Orban îi dă replica lui Florin Cîțu, după ce premierul a spus că acesta ar fi văzut documentul cu condamnarea din SUA - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Mesajul președintelui PNL vine la scurt timp după ce Florin Cîțu a afirmat, într-o conferință de presă, că un coleg al său i-ar fi comunicat lui Ludovic Orban despre dosarul din Statele Unite, el afirmând, în acest context, că Orban văzuse documentul.  ”Nu am adus în discuţie acest eveniment în ceea ce îl priveşte pe domnul preşedinte. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie şi spunând că o are, deci presupun că avea această informație”, a declarat el.

Drept replică la afirmațiile lui Cîțu, Ludovic Orban susține, într-un mesaj postat pe Facebook, că premierul nu i-a mărturisit niciodată că a fost condamnat penal. 

”Ii solicit colegului meu Florin Citu ca in urmatoarea declaratie publica sa le ceara scuze cetatenilor romani ca nu a avut curajul si onestitatea sa ii informeze despre acest episod intunecat din viata lui. Si ar trebui sa isi ceara scuze si fata de mine ca nu mi-a marturisit niciodata ca a fost condamnat penal pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului in toate discutiile pe care le-am avut atunci cand a obtinut sustinerea mea pentru cele mai importante functii in stat”, a scris Ludovic Orban, pe Facebook.

Florin Cîţu: ”Cazierul meu în România este curat”

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu a declarat sâmbătă, referindu-se la faptul că a făcut închisoare două zile în SUA pentru că a condus sub influenţa alcoolului, că nu a adus în discuţie acest eveniment în dialogul cu preşedintele Klaus Iohannis și că nu s-a gândit nicio clipă să îşi dea demisia.

Mai mult, prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa. ”Cazierul meu în România este curat" a declarat Cîţu. 

Reprezentanţii Sindicatului Europol au transmis vineri că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite "se traduce" în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore. Fapta "reprezintă o veritabilă infracţiune", adaugă aceştia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban îi dă replica lui Florin Cîțu, după ce premierul a spus că acesta ar fi văzut documentul cu condamnarea din SUA