Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Ludovic Orban confirmă: Pensiile nu mai cresc în acest an, Guvernul elimină voucherele de vacanță în 2021

Ludovic Orban a anunțat că pensiile nu vor mai crește în acest an și că următoarea majorare este prevăzută la 1 ianuarie 2022, când va crește punctul de pensie. Totodată, liderul PNL a anunțat în mod oficial că anul acesta nu se vor emite noi vouchere de vacanță.

De Ana Maria Ghiarasim la 08.02.2021, 17:00
Ludovic Orban confirmă: Pensiile nu mai cresc în acest an, Guvernul elimină voucherele de vacanță în 2021 Vezi și
  • Ludovic Orban a anunţat că în şedinţa coaliţiei guvernamentale s-au discutat anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor pe 2021.
  • Președintele PNL a anunțat că punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.

„Punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022”, a spus Ludovic Orban, într-o conferință de presă la Parlament.

Ludovic Orban a menționat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că sistemul de majorare a punctului de pensie în vară – toamna nu a fost bun pentru pensionar.

„Sistemul acesta de a crește punctul de pensie în iulie – septembrie a provocat foarte multe anomalii, a provocat foarte multe discrepanțe în ceea ce privește cuantumul pensiei la categorii de pensionari cu o contributivitate similară. Am discutat și de procedura de recalculare a punctului de pensie, astfel încât să facă dreptate pentru pensionari, o procedură care începe și care se va derula într-un ritm cât de alert este posibil”, a spus Orban.

Ludovic Orban a spus, în privința procedurii de recalculare că urmărește un lucru foarte simplu și anume dacă un pensionar are o contribuție similară, trebuie să aibă aceeași pensie, indiferent de anul în care s-a pensionat.

Fără noi vouchere de vacanță în 2021

Președintele PNL a anunțat în mod oficial că în acest an nu vor fi emise noi vouchere de vacanță, pentru că sunt valabile, în continuare, cele acordate anterior.

„Rămân valabile voucherele de vacanță care au fost emise anterior și care pot fi folosite în cursul anului 2021. Nu se emit noi vouchere de vacanță pentru că sunt vouchere de vacanță care sunt valabile în continuare în cursul anului 2021”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că în privinţa gratuităţilor pentru studenţi, a sporurilor şi indemnizaţiei de hrană pentru bugetari nu s-a luat încă o decizie în coaliția de guvernare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Ludovic Orban confirmă: Pensiile nu mai cresc în acest an, Guvernul elimină voucherele de vacanță în 2021