Antena Meniu Search
x

Marian Neacşu, fosta "mână dreaptă" a lui Liviu Dragnea, numit în funcţia de secretar general al Guvernului

După două săptămâni de analize şi ezitări, Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului, având rang de ministru în Guvernul Ciucă.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 15:17

Marian Neacşu a fost vicepreşdinte al PSD şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea
Marian Neacşu a fost vicepreşdinte al PSD şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Printr-o decizie a prim-ministrul Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial, Marian Neacşu a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului. Prin aceeaşi decizie, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general al Guvernului, conform Monitorului Oficial.

Numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului a dat naştere mai multor discuţii pe scena politică în ultimele două săptămâni.

După ce Marcel Ciolacu a anunţat că îşi asumă această numire şi că a fost "depăşită juridic" condamnarea acestuia pentru conflict de interese, Florin Cîţu a anunţat că a avut o discuţie cu Nicolae Ciucă pe marginea acestui subiect în care i-a cerut premierului să verifice legalitatea unei posibile nominalizări a lui Marian Neacşu pe funcţia de secretar general al Guvernului.

Cine este Marian Neacşu

Pe acelaşi subiect

Marian Neacşu, în vârstă de 57 de ani, ocupă în prezent funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

La un moment dat mâna drepta a lui Liviu Dragnea, Neacşu a primit o pepdeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat fiica la cabinetul său parlamentar. A fost exclus din PSD în 2018 când ar fi negociat cu opoziţia pentru a da jos guvernul condus la acea vreme de Viorica Dăncilă. "Nu mă întorc la PSD", spunea Marian Neacşu în 2019.

S-a răzgândit la scurtă vreme, după ce a fost susţinut de PSD la şefia ANRE. Pentru a doua oară la cârma Ministerului Culturii, senatorul de Buzău Lucian Romaşcanu s-a remarcat pe vremea când era purtător de cuvânt al PSD. La o discuţie cu jurnaliştii, acesta şi-a ieşit din minţi şi i-a jignit. Nu ştia că este filmat.

Marian Neacşu este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. El a fost condamnat definitiv în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese pentru că îşi angajase ilegal fiica la biroul său parlamentar. Cândva "mâna dreaptă" a lui Liviu Dragnea, Marian Neacşu i-a întors spatele în 2018, când s-a alăturat liderilor din partid care îi cereau demisia lui Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Marian Neacşu, fosta "mână dreaptă" a lui Liviu Dragnea, numit în funcţia de secretar general al Guvernului