Antena Meniu Search
x

Video Cum descoperi ce tip de cafea ţi se potriveşte

Indiferent de vreme şi vremuri, savorarea unei cești de cafea rămâne una din marile plăceri. Putem spune că o cafea bună ne poate schimba percepția asupra lucrurilor şi chiar şi dispoziţia, mai ales dacă este o cafea de specialitate.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 06.07.2022, 16:36

Vezi și

Ca şi în cazul vinului şi cafeaua se potriveşte cu mâncarea în funcţie de intensitate sau de arome. Iată cum să facem asta, dar şi de ce cafeaua de specialitate a devenit un real trend chiar şi în România.

Tipuri de cafea de specialitate

O băutură de vară care poate, de exemplu, să înlocuiască cu succes clasicul frappe binecunoscut de români, este un Freddo cappucino.

Flat White este o băutură cu un dublu shot de expresso şi o cremă de lapte cu o textură de frişcă lichidă şi oferă un gust mai intesc de cafea. Tocmai de aceea este considerată cafeaua dimineţii. Cold brew este un alt tip de bautură specială, este o cafea cu o concentraţie mai mare de cofeină.

Pe acelaşi subiect

Cele mai recente studii au dovedit că românii din mediul urban beau în medie cam două cafele pe zi, iar 15% dintre ei consumă chiar şi 4 cafele pe zi. Numai în ultimul an numărul locurilor în care se serveşte cafea de specialitate s-a dublat.

Şi locul în care ne savurăm cafeaua este la fel de important. Antreprenoarea Renata Panait, a împărtăşit echipei Observator că şi-a dorit foarte mult să construiască un loc în care oamenii să se întâlnească şi să-şi savureze cafeaua în linişte.

„Mi-am dorit un loc în care să se regăsească prietenii, să poată savura o cafea de specialitate, un loc în care să nu se grăbească să poată sta in tihnă să îşi spună poveştile şi problemele pe care le mai au de zi cu zi”, a spus aceasta.

Cafeaua de specialiate este diferită de cafeaua comercială pe care o găsim peste tot.

„În timp, cafeaua ca si vinul a evoluat. Cafeaua de specialitate este diferentiata de cafeaua comerciala prin transabilitate. Stim exact ce se intampla cu bobul de la plantare si pana ajunge in ceașcă” a explicat Daniel, expert în cafea.

Ce paşi ar trebui să urmăm pentru a ne prepara o astfel de cafea acasă

O cafea reuşită ţine de mai mulţi factori. Este important să alegem cu grijă sortimentele de cafea, cantitatea acesteia şi să urmăm corespunzător paşii de preparare.

„Pentru o cafea bună acasă ar trebui sa ţinem cont de câteva chestii - metoda prin care vrem să o extragem, ce cafea vrem să bem, la ibric sau la filtru clasic. Cafeaua să fie proaspăt prajită, să avem un cântar şi o râşniţă”, a declarat Daniel, barista de meserie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Reţete » Cum descoperi ce tip de cafea ţi se potriveşte