Antena Meniu Search
x

Video 960 de cadre medicale au primit deja vaccinul pentru Covid-19. Ce spun autorităţile despre efectele adverse şi cum arată adeverinţa de vaccin

Procesul de vaccinare în România, a început în dimineaţa zilei de 27 decembrie, iar prima persoană care a primit vaccinul a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 27.12.2020, 22:40

Vezi și

Vaccinarea Covid în România, fără efecte adverse

"Astăzi, 27 decembrie ac, a început campania de vaccinare în România. Debutul campaniei a fost marcat în această dimineață la Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș“ din capitală. Acțiunile au continuat și la nivel național, iar până la ora 18.00, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960", informează autorităţile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Privind efectele adverse ale vaccinului Covid, autorităţile au anunţat că nu s-a înregistrat până la ora 18:00 niciun caz.

"Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse. Vaccinarea personalului medical din cele cele zece unități medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19, din prima tranșă de vaccinuri livrate în data de 24 decembrie, continuă luni (28 decembrie) și marți (29 decembrie)", se arată în informarea oficială.

Cum arată prima adeverinţă de vaccinare pentru Covid-19 din România

Vaccinările continuă, iar serul de imunizare va fi administrat mai întâi personalului medico-sanitar din toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19 în România.

Pe adeverinţa de vaccinare este trecut numele persoanei vaccinate şi informaţii despre vaccin. În acest caz, este vorba despre vaccinul împotriva Covid-19 produs de Pfizer - BIONTech. De asemenea, pe document este trecută şi data vaccinării.

Prima persoană vaccinată anti-Covid din România

Prima persoană care care a fost vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” se numeşte Mihaela Anghel.

Este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul Sars-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sanatate » 960 de cadre medicale au primit deja vaccinul pentru Covid-19. Ce spun autorităţile despre efectele adverse şi cum arată adeverinţa de vaccin