Antena Meniu Search
x

Alertă la o grădiniţă din Tulcea. Mai mulţi copii sunt suspectaţi de TBC

Este alertă la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii sunt suspectaţi de TBC. Sursa îmbolnăvirii ar fi o elevă de clasa a 11-a, care a făcut practică acolo şi a intrat în contact cu cei mici. Copilaşii, dar şi familiile lor, asupra cărora planează suspiciunea de TBC au fost trimişi la testare.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 18:31

Vezi și

Este alertă la o grădiniţă din Tulcea, unde mai mulţi copii de acolo sunt suspectaţi de TBC. Sursa îmbolnăvirii ar fi o elevă de clasa a 11-a, care a făcut practică acolo şi a intrat în contact cu cei mici. Cei şapte copilaşi, dar şi familiile lor, asupra cărora planează suspiciunea de TBC au fost trimişi la testare.

Azi-dimineaţă, un grup de părinţi disperaţi s-a adunat în faţa grădiniţei din Tulcea. Oamenii au fost anunţaţi sec că trebuie să-şi ducă la analize copiii. Şapte dintre micuţii testaţi sunt suspecţi de TBC.

"Ieri am fost anunţat telefonic de către educatoare şi asistentă să merg să fac analizele, eu, soţia şi fata cea mare pentru TBC", a declarat unul dintre părinţi.

Asta pentru că, în urmă cu câteva săptămâni, o elevă de clasa a XI de la Liceul Pedagogic a ajuns la spital cu diagnostic de TBC.

Automat, toţi cei care au intrat în contact cu ea din septembrie anul trecut şi până în februarie anul acesta au fost rugaţi să meargă urgent la control.

Cel puţin 96 de copii testaţi pentru TBC

Problema cea mai mare a fost faptul că fata făcuse practică în primul semestrul la grădiniţa din Tulcea.

Autorităţile locale susţin că cel puţin 96 de copii au fost testaţi în acest caz, plus părinţii şi profesorii. Ancheta este în curs de desfăşurare.

Până în acest moment, niciun reprezentant al grădiniţei unde sunt cei şapte copii suspecţi de TBC nu a dorit să dea un punct de vedere în acest caz.

La nivel naţional, situaţia este extrem de îngrijorătoare. România rămâne în topul ţărilor cu cei mai mulţi bolnavi diagnosticaţi cu TBC, boală care ucide în fiecare zi trei români.

Anul trecut, peste 11.000 de persoane au fost diagnosticate cu TBC în toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Alertă la o grădiniţă din Tulcea. Mai mulţi copii sunt suspectaţi de TBC