Antena Meniu Search
x

Un băiat de 18 ani şi o profesoară de 25 de ani, pe lista pacienţilor cu coronavirus care au decedat

COVID-19 a făcut cea mai tânără victimă din România - un băiat de 18 ani, din Galaţi. Tânărul a murit din cauza virusului, la spital. O profesoară de 25 de ani din Maramureş este şi ea pe lista victimelor. Specialiştii spun că virusul a suferit o mutaţie şi aşa se explică numărul tot mai mare al pacienţilor tineri care ajung în stare gravă la spital. Între timp, numărul cazurilor scade, 825 în ultimele 24 de ore, dar după o zi de weekend în care nu s-au făcut nici 6.500 de teste. 

de Redactia Observator

la 24.08.2020, 21:42

Vezi și
  • Băiatul de 18 ani avea o tumoră pe creier.
  • Profesoara de 25 de ani preda biologia în Maramureş.

18 ani. Atât avea tânărul din Galaţi care s-a stins pe patul de spital. Băiatul avea o tumoră pe creier şi şi-a petrecut ultima lună din spital în spital. Pe 24 iulie fusese internat la Spitalul Bagdasar în Capitală. Pe 12 august a fost transferat la Galaţi. Acolo a fost depistat pozitiv. A fost transferat la spitalul CFR, unde a si decedat.   

Liliana Iordachescu, purtător cuvânt DSP Galaţi: În ultimele 24 de ore 15 cazuri noi in Galaţi si 2 decese. Unul la o persoana cu varsta foarte fragedă, care avea si alte comorbididati. 

Nimeni nu este invincibil avertizează specialiştii. Din păcate, virusul nu alege. O altă victimă tânără este din Baia Mare. Timeea avea doar 25 de ani. Era profesoară şi preda biologie la 3 şcoli din Maramureş. Tânără şi sănătoasă. Doar că după ce a fost depistată pozitiv, starea ei s-a agravat, iar pe facebook lumea s-a mobilizat pentru donare de sânge şi plasmă pentru tratamentul ei. Mesajul mamei de pe facebook este sfâşietor.    

"Dragi OAMENI! Viata ne-a pus greu la încercare puterile și credința, dar ne-a arătat că, în astfel de momente critice. neașteptat de multi OAMENI cu SUFLET MARE au sărit,  neconditionat, în ajutor: s-au rugat pentru puiul meu, Timea, au venit să doneze plasmă, au dorit să doneze și sânge,  numai să poată face ceva pentru "fata de 25 de ani" cum o stie, de acuma, pe Timi a mea, toată  lumea. Am fost greu încercați, dar am simtit, de aici, din spital, forța rugăciunilor tuturor si, sper, sa vedem semnele însănătoșirii puiutului meu cât mai curând! 

Pentru toate rugăciunile voastre, pentru că ati venit la Centrul de transfuzii sa donați, mă  uit către Dumnezeu și îi MULȚUMESC  Lui și vouă, deopotrivă!!! O mamă îndurerată,  dar plină de speranță și recunoștință", spune mama tinerei, pe Facebook.

Medicii spun că virusul loveşte tot mai virulent în tineri. Un studiu recent arată că numărul pacienţilor cu vârsta între 15 şi 24 de ani a ajuns, de la 4,5 la sută în februarie, la 15 la sută la mijlocul lui iulie.

Beatrice Mahler, Manager Institutul M. Nasta: Studiile internaţionale evidentiază apariţia unei mutaţii a virusului care circulă acum în Europa, virus care ar fi de 10 ori mai infecţios, a scazut varsta pacientilor care ajung in terapie intensiva. Au ajuns si pacienti care nu au comorbiditati.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Îmbolnavirile au fost mai degraba la persoanele tinere si mai putin la persoanele in varstă. Este o conjuctura de moment, trebuie monitorizat cu atentie.

Virusul a în 24 de ore 37 de români. 494 de pacienţi sunt internaţi la terapie intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Un băiat de 18 ani şi o profesoară de 25 de ani, pe lista pacienţilor cu coronavirus care au decedat