Antena Meniu Search
x

Berea artizanală câştigă tot mai mulți fani români

Berea este a treia băutură consumată preponderent la nivel global. Iar cea artizanală a devenit un fenomen în ultimii ani. Făbricuţele de bere artizanală s-au triplat cel puţin în ultimii doi ani în România.

de Redactia Observator

la 16.03.2019, 23:03

Vezi și

Berea este a treia băutură consumată preponderent la nivel global. Iar cea artizanală a devenit un fenomen în ultimii ani. Făbricuţele de bere artizanală s-au triplat cel puţin în ultimii doi ani în România. Estimările arată că în momentul acesta pe piaţa autohtonă sunt aproape de 200 de tipuri de bere artizanală. Puţin, faţă de microberăriie din Europa. 

La o primă vedere ai putea spune că berea artizanală la draft este ca oricare alta. Dar, odată ce ai gustat-o, realizezi că e o băutură plină de arome noi, cu o textură diferită şi cu o poveste neobişnuită.

Berea artizanală de calitate se face doar din cele mai bune ingrediente.

Berea artizanală se poate matura în butoaie de ţuică, vin, coniac sau chiar tequila. Iar după câteva luni, împrumută din aromele băuturilor care au stat anterior în butoaie.

Un pahar cu bere artizanală costă între 11 şi 14 lei. În funcţie de local, preţul poate fi dublu faţă de berea clasică. Asta nu înseamnă că românii o ocolesc.

În România, funcţionează aproximativ 45 de berării artizanale. 15 dintre acestea sunt în Ardeal, iar berile produse acolo au la bază reţete belgiene şi germane. Pe piată sunt aproape 200 de tipuri de bere artizanală, iar specialiştii spun că până în vară vor mai apărea alte 100 de sortimente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Berea artizanală câştigă tot mai mulți fani români