Antena Meniu Search
x

Video Campania de vaccinare bate pasul pe loc în mai multe spitale din ţară. La Galaţi, zile întregi nu s-a vaccinat niciun angajat

Campania de vaccinare din cadrul etapei întâi bate pasul pe loc în mai multe spitale din ţară. La Galaţi, au fost zile întregi când în spitale nu s-a vaccinat niciun angajat. Explicaţia iniţială cum că oamenii au de recuperat libere după Sărbători, motiv pentru care cei se vaccinează sunt puţini, nu mai este valabilă. Reticenţa este motivul principal acum. 

de Adrian Obreja

la 16.01.2021, 08:06

Campania de vaccinare bate pasul pe loc în mai multe spitale din ţară. La Galaţi, zile întregi nu s-a vaccinat niciun angajat Vezi și
  • În sistemul medical, la nivel naţional, sunt angajate 160 de mii de persoane, dintre care s-au vaccinat până în prezent 125 de mii.

În judeţul Galaţi există zece unităţi medicale care sunt de altfel şi centre de vaccinare. Doar că angajaţii acestora nu se înghesuie să se vaccineze împotriva COVID.

În şapte dintre ele, au fost zile la rând în care numărul vaccinărilor a fost zero.

Adrian Obreja - reporter Observator: În perioada 8 ianuarie - 12 ianuarie, timp de cinci zile, aici la spitalul de Pneumoftiziologie din Galaţi nu s-a vaccinat niciun cadru medical. 

De la începutul campaniei de imunizare, aici s-au vaccinat puţin peste 30% dintre cadrele medicale. Procentul este în trend cu cel de la nivelul judeţului.

Monica Necula, manager Spital Pneumoftiziologie Galaţi: Restul angajaţilor încă decid asupra oportunităţii şi beneficiului acestui vaccin, în funcţie de afecţiunile preexistente pe care le au. 

În aceeaşi situaţie este şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii.

Chiar dacă timp de trei zile aici nu s-a vaccinat nimeni, reprezentanţii unitaţii medicale spun că totul merge cât se poate de bine.

Iuliana Moraru - purtător de cuvant Spitalul de Urgenţe pentru Copii Galaţi: La noi a fost vaccinarea intensă în primele zile de vaccinare, pentru că foarte multă lume a dorit să se vaccineze şi au fost câteva zile în care s-a vaccinat intensiv. 

S-au vaccinat în momentul de faţă 250 de persoane

...dintr-un total de aproximativ 600 de angajaţi. La fel stau lucrurile şi la spitalul de Psihiatrie, unde s-au vaccinat 70 de persoane dintr-un total de 250.  Aici reticenţa îşi spune clar cuvântul. 

Claudiu Vasile, director medical Spitalul de Psihiatrie: Oamenii au păreri diferite. Unii probabil se uită pe reţele de socializare şi văd reacţii, să spunem aşa, interpretative, diverse păreri neadecvate despre vaccinare. Şi atunci probabil sunt un pic influenţaţi de acest lucru. 

În sistemul medical, la nivel naţional, sunt angajate 160 de mii de persoane, dintre care s-au vaccinat până în prezent 125 de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Campania de vaccinare bate pasul pe loc în mai multe spitale din ţară. La Galaţi, zile întregi nu s-a vaccinat niciun angajat