Antena Meniu Search
x

Video Cel mai mare spital din zona Moldovei se confruntă cu mai multe focare de coronavirus

Cel mai mare spital din zona Moldovei se confruntă cu mai multe focare. La Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, sunt zeci de cazuri de COVID-19, în cinci din cele 24 de secţii. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât aici vin pacienţi din toată Moldova. Deocamdată secţiile funcţionează la capacitate redusă, cu personal medical detaşat din alte zone ale spitalului.

de Redactia Observator

la 14.11.2020, 22:01

Vezi și
  • Sunt zeci de cazuri de coronavirus, în cinci din cele 24 de secţii ale Spitalului Sfântul Spiridon, din Iași
  • Cea mai gravă situaţie este la clinica de Arşi
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Secțiile cad rând pe rând în fața noului virus. Situația cea mai gravă este chiar la clinica de Arși.

Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași: Secția de Chirurgie Plastică unde au fost confirmate încă cinci cadre medicale, în cazul acestui focar au fost confirmate inițial 16 cadre medicale, menționăm secția de de gastroenterologie unde au fost confirmate încă 2 asistente medicale, în cadrul acestui focar inițial au fost confirmate pozitiv șapte cadre medicale.

Diana Cimpoeșu, şef UPU, Spitalul Sf. Spiridon Iași: Este important să funcționăm, după cum știți, în clinica de Chirurgie Plastică și Arsuri sunt primiți pacienți nu doar din județul Iași, de fapt în toate clinicile, dar aici în mod special sunt și din afara regiunii de Nord Est.

Închiderea secţiilor ar duce la imposibilitatea de a trata pacienţi din toată zona Moldovei. Deocamdată au fost detaşaţi medici din alte clinici pentru a suplini lipsa celor aflaţi în izolare.

Ioan Bârliba, manager Spitalul Sf. Spiridon Iași: Activitatea nu s-a întrerupt în secțiile respective, s-a făcut dezinfecția termnală în locurile respective zilnic.

De altfel, conducerea spitalului spune că angajaţii au venit cu virusul de acasă.

Ioan Bârliba, manager Spitalul Sf. Spiridon Iași: În locurile respective spuse de dumneavoastră s-au iscat aceste focare din comunitate practic, de la infirmiere, asistenți, chiar medici, studenți rezidenți care au venit din comunitate la serviciu, au uitat să se spele, au pus mâna pe bara de la tramvai, fără simptome.

Diana Cimpoeșu, şef UPU, Spitalul Sf. Spiridon Iași: Echipele rămase muncesc din greu să facă față pacienților.

Alte opt cadre medicale de la secția ORL a spitalului au fost depistate cu Sars-CoV-2, 10 cazuri pe secția de cardiologie și 13 la Clinica pentru pacienții bolnavi de diabet. Cel mai recent focar s-a inregistrat la compartimentul de aprovizionare a spitalului, cinci cazuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Cel mai mare spital din zona Moldovei se confruntă cu mai multe focare de coronavirus