Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coronavirus 2 mai 2020. 771 decese şi 12.732 de îmbolnăviri în România

Evoluția pandemiei de coronavirus în România și în lume, 2 mai 2020. 755 de decese la nivel național, Statele Unite au raportat 65.509 de morți și peste 1.1 milioane de îmbolnăviri. Europa, cel mai afectat continent.

de Redactia Observator

la 02.05.2020 , 18:47

  • Bilanțul în România - 771 decese, 12.732 de îmbolnăviri
  • 265 de pacienți la secțiile de ATI din spitalele românești
  • SUA au raportat cel mai mare număr de morți - 65.509

Ora 18.30: Grupul de Comunicare Strategică anunță alte 16 decese ale unor pacienți cu coronavirus în România. Bilanțul deceselor a crescut astfel la 771, sâmbătă seară. Printre victime se află și o tânără de 32 de ani, din Suceava. Cea mai vârstnică victimă anunțată în această seară are 90 de ani.

Ora 17.55- Austria a redeschis centrele comerciale, frizeriile și alte afaceri, ca parte a planului de relaxare a măsurilor anti-coronvirus. Excepție fac restaurantele și hotelurile, care vor mai rămâne închise. Sâmbătă, clienții frizeriilor sau saloanelor de înfrumusețare au putut intra pentru prima dată după aproximativ două luni.

”Suntem foarte bucuroși să putem redeschide. A fost o perioadă lungă și grea. A durat aproape 8 săptămâni, am închis de pe 16 martie. Acum putem lucra în două echipe diferite și să ne pregătim cât mai bine posibil. Toți angajații lucrează în program redus”, spune Bernhard Plasil-Ossig, managerul unui salon de coafură din Viena.

Articolul continuă după reclamă

Ora 17.40- Cadrele medicale în timpul ceremoniei de închidere a unui spital de câmp din Ifema, Madrid, după ce au lupta tîn linia întâi împotriva noului coronavirus. 

Ora 17.20- Toate categoriile de personal sanitar în cazul cărora există riscul să se infecteze cu Covid-19, inclusiv asistenţii medicali comunitari şi personalul din reţeaua de medicină legală, vor primi un stimulent financiar de risc de 2.500 de lei brut pe lună, conform Ordonanţei aprobate în Guvernul României, a informat sâmbătă Ministerul Fondurilor Europene.

"Toate categoriile de personal sanitar în cazul cărora există riscul să se infecteze cu COVID-19, inclusiv asistenţii medicali comunitari şi personalul din reţeaua de medicină legală, vor primi stimulentul financiar de 2.500 de lei, conform Ordonanţei aprobate în Guvernul României", a informat sâmbătă Ministerul Fondurilor Europene, într-un comunicat.

Ora 17.00- Spaniolii au ieşit pe străzi şi pot face sport după 49 de zile de izolare. În Barcelona, alergători şi biciclişti au împănzit străzile din apropierea plajei, unde surferi se bucură de valuri, relatează Reuters. 

La Madrid, biciclişti şi tineri pe skateboard s-au plimbat pe bulevarde, trecând peste benzile poliţiei care încerca să împiedice aglomeraţia. Spania a fost una dintre cele mai afectate ţări de pandemia de coronavirus şi a impus măsuri stricte de izolare în martie.

Ora 16.40- Autorităţile sanitare spaniole au anunţat, sâmbătă, o uşoară scădere a numărului deceselor provocate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul celor declaraţi vindecaţi reprezintă mai mult de jumătate din totalul cazurilor confirmate. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 276 de cazuri, faţă de 281 anunţate cu o zi înainte. Pentru a treia zi consecutiv au fost înregistrate mai puţin de 300 de decese. De la începutul epidemiei în Spania (pe 31 ianuarie a fost confirmat primul caz), au fost înregistrate 216.582 cazuri, prin teste PCR, şi 25.100 de decese.

Ora 16.25- Persoanele fără adăpost beneficiază de ajutor medical şi alte servicii de la centrul Pope Francis, afiliat cu Biserica Peter şi Paul, după ce lăcaşul religios a trebuit să îşi închidă porţile. Dr. Asha Shajahan din Spitalul Beaumont îl examinează pe Arthur Carter, în vârstă de 70 de ani, într-un vestibul. Bătrânul și-a pierdut degetele din cauza diabetului.

Ora 16.15- Franța a decis să extindă Starea de Urgență impusă pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirusului timp de două luni, până la 24 iulie, a declarat sâmbătă Ministrul Sănătății, Olivier Véran.

Ora 16.05- Un bărbat participă la un maraton pentru strângerea de fonduri pentru echipamente de protecţie destinate cadrelor medicale din spitalele locale şi din căminele de îngrijire, în Prestatyn, nordul Țării Galilor, Marea Britanie.

Ora 15.55- Fotbalistul echipei Montpellier, Junior Sambia, testat pozitiv cu coronavirus, este aproape vindecat şi urmează să fie externat. Junior Sambia a fost spitalizat într-o clinică la începutul săptămânii, din cauza unor simptome îngrijorătoare, asociate cu Covid-19. Joi, jucătorul în vârstă de 23 de ani a ajuns în secţia de reanimare la alt spital, după ce starea sa de sănătate s-a degradat.

"Suntem foarte fericiţi că eşti mai bine. Sperăm să te revedem curând pe teren", a anunţat clubul Montpellier.

Ora 15.40- Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a efectuat un control la mai multe spitale din zona Moldovei și a oferit câteva declarații.

Toată populația percepe ca o zi mărită, ca o zi caldă, dar trebuie să înțeleagă că răbdarea este pentru ei. Avem peste 1.400 de cadre medicale infectate și nu suntem la final de pandemie. Avem focare noi la cămine de bătrâni, la cămine pentru cei cu probleme neuro, dar și la spitale. Încercăm să ținem situația sub control. Prefer să gestionăm foarte bine, prin anchetă epidemiologică, aceste cazuri. 

Putem spera la relaxare, dar încă nu mă gândesc atât de departe pentru că avem, în continuare, focare noi, decese, persoane în terapie intensivă, persoane pe ventilatoare. Vreau să vă spun că românii care vin din străinătate, din zone roșii, intră direct în carantină. Avem ca tratament tot ce se folosește în întreaga lume. Se va folosi în continuare medicamentația. Ne așteptăm ca un al doilea val de infectări să vină în toamnă, în perioada octombrie-noiembrie.

Despre pacienta de 20 de ani moartă la Murgeni pot să vă spun că avea obezitate și alte probleme. Vedem ca patologie ce s-a întâmplat și dacă a fost tratată târziu. Despre cazul de la Maternitatea Cuza Vodă pot să vă spun că nu era nici legal nici moral să li se ceară gravidelor să facă teste înainte de a intra în spital. În acest caz o să fac o anchetă, dar vreau să vă spun că, în continuare, noi facem testări, facem absolut orice și prefer să fac analiză pentru fiecare caz în parte.

Ora 15.25- Odată cu reluarea zborurilor din București spre Emiratele Arabe Wizz Air va zbura la Abu Dhabi în loc de Dubai, potrivit informațiilor disponibile pe siteul companiei aeriene. Astfel, din 3 iunie compania low-cost va zbura din București spre capitala Emiratelor Arabe de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și duminică. Mai multe detalii AICI.

Ora 15.10- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Francesca Simionescu, pot fi urmărite în acest video:

Ora 14.50- Raed Arafat îi îndeamnă pe români să poarte măști de protecție, pentru că nu se știe cine e infectat și cine nu. În plus, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a avertizat că măsurile nu se vor relaxa din 15 mai, "dacă situația se înrăutățește".

"S-a văzut că majoritatea a stat acasă și în familie, dar au mai fost și situații în care au fost încălcate recomandările. Încă nu am ajuns la faza în care să fim relaxați și să spunem că totul a trecut. Pot să mai apară focare. Mai avem de așteptat. Noi sperăm ca 15 mai să rămână data în care luăm decizia de a începe relaxările, dar dacă situația se înrăutățește, vă dați seama că acest lucru nu se poate face", a declarat Arafat.

Ora 14.35- Belgia a raportat 82 de decese în ultimele 24 de ore, iar numărul total al victimelor de la începutul pandemiei a ajuns la 7.765. Dintre cele 82 de decese, 33 s-au înregistrat în spitale, iar 49 în azile de bătrâni. De asemenea, s-au înregistrat 128 de cazuri de spitalizare, iar totalul a ajuns la 3.111. Un număr de 319 persoane au fost declarate vindecate şi externate în ultimele 24 de ani, totalul fiind de 12.211.

Ora 14.20- La Spitalul Victor Babeş din Timişoara au ajuns 10 ventilatoare performante, care vor dubla capacitatea Secţiei de Terapie Intensivă. Investiţia se ridică la peste un milion de lei şi a fost făcută din bugetul local. Zece ventilatoare mecanice de ultimă generaţie au ajuns la spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara. Mai multe detalii AICI.

Ora 14.10- Locuitorii din West Village, New York, SUA, s-au adunat la primele ore ale dimineţii în faţa Spitalului Lenox Health Greenwich pentru a transmite aprecieri cadrelor medicale care se ocupă cu pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Cadrele medicale au transmis şi ele mulţumiri. 

Ora 14.00- Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au dat publicității, sâmbătă, un nou raport despre situația românilor din străinătate infectați cu noul coronavirus. Astfel, conform cifrelor date publicității, doi români din Marea Britanie au murit de coronavirus în ultimele 24 de ore. Numărul total al românilor din străinătate răpuși de coronavirus a ajuns la 93, cei mai afectați fiind români din Italia, cu 29 de decese, și românii din Marea Britanie, cu 28 de decese. Au mai murit de coronavirus 19 români stabiliți în Franța, opt stabiliți în Spania, patru stabiliți în Germania, doi din Belgia și câte unul din Suedia, Elveția și Statele Unite ale Americii. Avem o singură infectare nouă confirmată la un român din Malta. Este, de altfel, primul român din Malta confirmat cu coronavirus.

Ora 13.45- Prăpăd într-un centru de carantină din Galați. Viceprimarul municipiului critică, într-o postare pe Facebook, distrugerile produse spaţiilor de cazare de unele persoane plasate în carantină. Oficialul a postat atât imagini cu modul în care arătau camerele la sosirea celor plasaţi în carantină, cât şi cu imagini după plecarea acestora. El acuză că unele ţări profită de pandemia de coronavirus pentru a-şi face ”curăţenie în ogradă”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ora 13.30- Cadre medicale la Spitalul San Carlo, Italia într-un Flash Mob dedicat celor care luptă în linia întâi, având pe spate inscripţia „100% lavoratori” (100% muncitori).

Ora 13.10- La ATI, în acest moment, sunt internați 265 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.302 de persoane. Alte 20.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 190.540 de teste.

Ora 13.04- 165 noi cazuri de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 12.732 de pacienţi infectaţi, între care 4.547 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

"Până astăzi, 2 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.732 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate" potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Ora 12.35- Autoritățile din Rusia au anunțat 7.933 de infectări noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai mare creștere a numărului de infectări de la debutul pandemiei. Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut cu aproximativ 7,5% în ultimele 24 de ore, ajungându-se la un total de 114.431 de infectări cu noul coronavirus. Totuși, Rusia a raportat până acum doar 1.169 de decese provocate de coronavirus, având una dintre cele mai mici rate de deces din lume.

Ora 12.20-  Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate alte decese la pacienți din România infectați cu noul coronavirus. Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la noi în țară a ajuns la 755.

Deces 745 - Femeie, 65 ani, județ Bacău. 

Dată internare: 28.04.2020- Spitalul Clinic Județean de Urgență Iași. Este  transferată în 29.04.2020 la Spitalul de Pneumoftiziologie pe secția ATI.

Dată recoltare: 28.04.2020. 

Dată rezultat: 29.04.2020 pozitiv. 

Dată deces: 29.04.2020. 

Deces 746 - Bărbat, 65 ani, județ Neamț. 

Dată internare: 23.04.2020  Spitalul Neurochirurgie Iași în stare gravă, intubat, secție ATI.

Dată recoltare: 23.04.2020

Dată rezultat: 27.04.2020 pozitiv. 

Dată deces: 01.05.2020. 

Comorbidități: Diabet Zaharat tip II, HTA

Deces 747 - Bărbat, 42 ani, județ Mureș. 

Dată internare: 09.04.2020 Spitalul Clinic Județean Mureș - Secția boli infecțioase. În 22.04.2020 este transferat pe sectia ATI. 

Dată recoltare: 09.04.2020. 

Dată rezultat: 09.04.2020 pozitiv. 

Dată deces: 30.04.2020. 

În localitatea de proveniență evoluează un focar de infecție COVID-19. 

Deces 748 - Bărbat, 37 ani, județ Brașov. 

Dată internare: 23.04.2020 Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – secție ATI Covid, fiind adus la spital de echipajul SMURD intubat. 

Dată recoltare:  24.04.2020. 

Dată rezultat:  26.04.2020 pozitiv. 

Dată deces: 30.04.2020. 

Deces 749 - Femeie, 78 ani, județ Brașov. 

Dată internare: 15.04.2020 se prezintă la UPU Spitalul Județean de Urgență Brașov – secție suspecți Covid; în 17.04.2020 este transferată la Spitalul Pneumoftiziologie Brașov, urmând ca în 19.04.2020 sa fie transferată pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. 

Dată recoltare: 15.04.2020. 

Dată rezultat: 17.04.2020 pozitiv. 

Dată deces: 01.05.2020. 

Comorbidități: HTA, insuficiență mitrală, insuficiență tricuspidiana, insuficiență cardiacă. 

În comunitatea Apața au fost înregistrate mai multe cazuri cu infecție COVID-19. 

Deces 750 - Bărbat, 74 ani, județ Brașov. 

Dată internare: 16.04.2020 Spitalul Județean de Urgență Brașov – secție ortopedie cu fractură medie cervicală stânga, fiind operată în 22.04.2020. În 23.04.2020 transfer secție chirurgie -semne ocluzie intestinală cu sindrom de aderență;  fiind operata în 23.04.2020. În 26.04.2020 starea se agravează este internată pe secția ATI COVID a Spitalului Județean Brașov. 

Dată recoltare: 19.04.2020, 26.04.2020. 

Dată rezultat: 20.04.2020- negativ, 27.04.2020- pozitiv. 

Dată deces: 01.05.2020. 

Comorbidități: HTA, insuficiență renală acută, Sechele AVC cu hemiplegie, insuficiență ventriculară stânga.

Deces 751 - Bărbat, 74 ani, judet Iași. 

Dată internare: 05.04.2020-27.04.2020 Spitalul de Boli Infecțioase Iași, iar în perioada 27.04-30.04.2020 a fost transferat în Spitalul Județean Sf. Spiridon datorită diagnosticării unuei neoplazii de cap de pancreas și a icterului obstructiv. Aici a fost operata, iar în data de 30.04.2020 a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență  Profesor Dr. N. Oblu. 

Dată recoltare: 05.04.2020, 16.04.2020, 21.04.2020. 

Dată rezultat: 05.04.2020-pozitiv, 16.04.2020-pozitiv, 21.04.2020-pozitiv. 

Dată deces: 01.05.2020. 

Comorbidități: HTA, neoplasm cefalopancreatic. 

Pacientul a facut parte dintr-un focar cu infecție COVID-19 cu debut în data de 22.04.2020 în Spitalul Județean Sf. Spiridon.

Deces 752  - Bărbat, 70 ani, județ Argeș. 

Internat în data de 10.04.2020 Spitalul Județean de Urgență Pitești - Oncologie pentru tratament. Transferat în data de 25.04.2020 în 

Spitalul Orășenesc Mioveni.

Recoltat în data de 24.04.2020. 

Rezultat pozitiv în data de 25.04.2020. 

Decedat în data de 01.05.2020.

Comorbidități: Neoplasm rectal cu metastaze generalizate, Fibrilație atrială cronică, Boală renală cronică. 

Deces 753  - Bărbat, 81 ani, județ Vaslui. Rezident în camin de persoane vârstnice 

Recoltat în data de 25.04.2020. 

Rezultat pozitiv în data de 27.04.2020. 

Decedat în data de 01.05.2020.

Comorbiditati: HTA, Boală varicoasă cronică, bronșită cronică 

Deces 754  - Bărbat, 66 ani, județ Bacău. 

Internat în data de 27.04.2020 în Spitalul Municipal Onești - ATI. 

Recoltat în data de 27.04.2020. 

Rezultat pozitiv în data de 30.04.2020.

Decedat în data de 02.05.2020.

Comorbidități: Fibrilație atrială permanentă cu ritm rapid, ICC cls aIIIa, NIHA, Boală renală cronică, Diabet zaharat tipII insulino-necesitant. 

Deces 755  - Bărbat, 78 ani, județ Bacău. 

Internat in data de 20.04.2020 în Spital Municipal Moinești - Boli Infecțioase, transferat în data de 30.04.2020 în Spital Municipal Onești. 

Recoltat în data de 29.04.2020. 

Rezultat pozitiv în data de 30.04.2020. 

Decedat în data de 01.05.2020.

Comorbidități: Cardiomiopatie dilatativa, HTA gr III, FA permanenta, ICC cls,IV NIHA, Boală renală cronică std III, Diabet zaharat tip II.

Ora 12.10- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Francesca Simionescu, pot fi urmărite în acest video:

Ora 11.45- Gest emoţionat făcut de un bucureştean pentru medicii şi asistentele care sunt acum în linia întai, în lupta cu noul coronavirus: el le-a oferit flori cadrelor medicale de la spitalele Gomoiu şi Grigore Alexandrescu. Un gest simbolic, în semn de recunoştinţă, dar care valorează enorm pentru medicii care acum sunt în prima linie, în lupta cu noul coronavirus. Mai multe detalii AICI

Ora 11.35- Medicul Dorel Săndesc, preşedintele Asociației de Anestezie și Terapie Intensivă, a vorbit despre un "paradox estic" în privința răspândirii noului coronavirus în Europa. Tocmai din acest motiv, "conștienti fiind de limitele de răspuns", țări din estul Europei au acționat mai prudent în lupta cu noul coronavirus.

"Noi din sistem am propus foarte devreme să se instituie aceste măsuri de limitare a contactului social și se pare că aceste măsuri au contat. Au fost niște atitudini care s-au dovedit mari gafe, de exemplu premierul britanic, președintele SUA, care au vorbit despre forța sistemului sanitar, dar a fost nevoie în scurt timp de reorientare în direcția opusa", a explicat Dorel Săndesc.

Ora 11.20- Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a anunțat că Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat în regim de urgență utilizarea medicamentului remdesivir în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Acordarea de autorizație în regim de urgență înseamnă că doctorii primesc acceptul de a utiliza acest medicament la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, chiar dacă nu s-au realizat toate studiile necesare pentru obținerea unei autorizații clasice. Președintele Gilead a precizat că firma pe care o conduce este pregătită să doneze 1,5 milioane de doze de remdesivir pentru tratarea pacienților.

Ora 11.10- Observator Update

Principalele informații ale acestei ore, transmise de Francesca Simionescu, pot fi urmărite în acest video:

Ora 11.00- Irlanda a extins măsurile de izolare până la 18 mai. Revenirea la normalitate se va face în cinci etape. 

"Planul nostru este să redeschidem ţara în cinci etape, la distanţă de câte trei săptămâni, începând din 18 mai, iar, dacă lucrurile merg bine, etapa a cincea va începe la 10 august", a declarat Varadkar. "Putem trece de la o etapă la alta doar dacă virusul este sub control", a adăugat Varadkar, avertizând că "va fi nevoie de timp pentru ca vieţile noastre să revină la normal, la o nouă normalitate".

Ora 10.45- Statele Unite au înregistrat 1.883 de decese în ultimele 24 de ore, conform universităţii Johns Hopkins. Bilanţul total al deceselor provocate de epidemie a ajuns la 64.700. Epicentrul epidemiei este în New York, unde continuă să se înregistreze zilnic aproape 1.000 de spitalizări, deşi numărul deceselor zilnice este într-o tendinţă de scădere.

Ora 10.35- Numărul total de cazuri de contaminare cu coronavirus a ajuns în Germania la 161.703, potrivit datelor publicate, sâmbătă, de Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecţioase. Vineri s-au înregistrat 945 de noi cazuri de contaminare. Epidemia de Covid-19 a dus şi la decesul altor 94 de persoane, astfel că numărul total al morţilor a ajuns la 6.575.

Ora 10.20- Autoritățile chineze au raportat o singură infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Este vorba despre o infectare la un pacient venit din străinătate, ceea ce înseamnă că nu s-a înregistrat nicio infectare comunitară. Numărul de infectări noi cu coronavirus este în scădere de la 12, câte au fost raportate în cursul zilei de vineri, la una singură. 

În total, China a ajuns, de la debutul pandemiei, la 82.875 de infectări și 4.633 de decese provocate de coronavirus. În ultimele 24 de ore nu a fost declarat niciun deces provocat de coronavirus.

Ora 09.52 - Germania a raportat 945 de infectări noi cu coronavirus, ajungând la un total de 161.703 infectări cu noul coronavirus. 6.575 de pacienți infectați cu noul coronavirus au murit.

Ora 07.34 - În Statele Unite ale Americii a fost autorizată în regim de urgență utilizarea medicamentului remdesivir în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii.

Autoritățile române au anunțat că 744 de pacienți confirmați cu noul coronavirus au decedat până la sfârșitul zilei de 1 mai 2020. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 12.567.

Totodată, Centrul de Comunicare Strategică a transmis, în buletinul de presă emis zilnic, la ora 13:00, că la secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) din spitalele românești sunt internați 249 de pacienți. Cifrele, însă, se schimbă de la o oră la alta.

Pe teritoriul României se află în carantină instituționalizată 12.060 de persoane. Alte 20.886 de persoane sunt în izolare la domiciliu și stau sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 183.688 teste pentru SARS-CoV-2.

Situația la nivel internațional

Agenţia France Presse (AFP) a calculat, folosind surse oficiale, că pandemia de coronavirus a făcut peste 140.000 de victime în Europa. Trei sferturi dintre morți sunt în Italia, Marea Britanie, Spania și Franța.

Cu un total de 140.096 de morţi la 1.495.293 de cazuri, Europa este continentul cel mai grav afectat de pandemia de SARS-CoV-2, care a ucis 234.987 de persoane la nivel mondial.

Italia (28.236 de decese) şi Regatul Unit (27.510) sunt ţările europene cele mai afectate, urmate de Spania (24.824) şi de Franţa (24.594).

Statele Unite ale Americii sunt de departe cele mai lovite de pandemie - 1.124.545 de cazuri confirmate și 65.509 de decese.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Sănătate » Coronavirus 2 mai 2020. 771 decese şi 12.732 de îmbolnăviri în România