Antena Meniu Search
x

La Timişoara, au ajuns alte 10 ventilatoare performante pentru pacienţii bolnavi de coroanvirus

Aparate de ultimă generaţie pentru bolnavii de coronavirus, aflaţi în stare gravă. La Spitalul Victor Babeş din Timişoara au ajuns 10 ventilatoare performante, care vor dubla capacitatea Secţiei de Terapie Intensivă.

de Redactia Observator

la 02.05.2020, 14:22

Vezi și
  • Achiziţie pentru secţiile de terapie intensivă.
  • Investiţia se ridică la peste un milion de lei.

Investiţia se ridică la peste un milion de lei şi a fost făcută din bugetul local. Zece ventilatoare mecanice de ultimă generaţie au ajuns la spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara.

Vor fi folosite pentru tratarea bolnavilor de coronavirus, în stare gravă. Aparatele oferă multiple moduri de ventilaţie, dar mai au un avantaj.

Ciprian Gîndac - medic: Face exact tot ceea ce ne dorim si mai mult decat atat putem sa mergem cu el la pacient. E foarte usor. E un ventilator de transport, care e folosit de armata americana pe front.

Achiziţia este cu atât mai importantă cu cât, în această perioadă, aparatura medicală se găseşte foarte greu. În special cea necesară pentru secţiile de terapie intensivă.

Cristian Oancea - director medical Spitalul Victor Babeş: Avem acum in terapie intensiva aproape 80% din paturi ocupate. Prin venirea acestor echipamente ne dubleaza capacitatea de a raspunde la aceste cazuri.

Ventilatoarele au fost comandate încă din momentul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus.

Nicolae Robu - primarul Timişoarei: Întreaga lume a fost prinsă pe nepregătite de această pandemie. Şi zona cea mai critică a fost mereu cea a ATI-ului.

Investiţia se ridică la peste un milion de lei şi a fost făcută din bugetul local. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » La Timişoara, au ajuns alte 10 ventilatoare performante pentru pacienţii bolnavi de coroanvirus