Antena Meniu Search
x

Cozi la cumpărături și la biserici, înainte de impunerea noilor restricții

Viaţa bate ordonanţa. Înainte ca măsurile luate de autorităţi să intre în vigoare, românii au ieşit din nou din case. De data aceasta, să-şi facă provizii din magazine şi pieţe.

de Redactia Observator

la 23.03.2020, 00:03

Vezi și
  • Unii au fost la slujbe.
  • Aglomerație la cumpărături.

Viaţa bate ordonanţa. Înainte ca măsurile luate de autorităţi să intre în vigoare, românii au ieşit din nou din case. De data aceasta, să-şi facă provizii din magazine şi pieţe. Alţii au fost la slujbă şi, deşi au păstrat distanţa între ei, au sărutat icoana unul după altul şi au primit împărtăşania cu aceeaşi linguriţă.

În plină pandemie, preotul Catedralei Ortodoxe din Cluj Napoca împărtăşeşte zeci de enoriaşi cu aceeaşi linguriţă... sfinţită. Acum, este anchetat de prefect.

Taina care nu respectă canoanele medicale i-ar putea aduce un dosar penal pentru zădărnicirea bolilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici în Galaţi, credincioşii n-au ţinut cont de sfaturile medicilor. Chiar dacă au păstrat distanţa între ei, au sărutat icoana unul după celălalt.

Pentru a stopa astfal de practici periculoase în plină epidemie, autorităţile au decis ca slujbele să se desfăşoare fără enoriaşi. Vor fi transmise la televizor, la radio sau online.

Capitala a luat o gură de aer azi. La Arcul de Triumf, una din cele mai aglomerate intersecţii, traficul s-a rărit. Totuşi, în ultima zi fără restricţii, bucureştenii au mai dat o fugă la mall. De mâine, în marile centre comerciale vor fi deschise doar supermarketurile, farmaciile, curăţătoriile şi cabinetele veterinare.

În oraşele din toată ţara, parcă toate drumurile au dus către supermarket. Magazinele au fost luate cu asalt de la prima oră.

Oamenii s-au aşezat la cozi nesfârşite să îşi facă provizii. Primele pe listă au fost: făina, mălaiul şi apă. Unii au mai găsit doar rafturi goale.

În pieţe, comercianţii şi-au aşteptat clienţii cu măşti, mănuşi şi gel dezinfectant

Să nu atingă marfa pentru că este foarte normal. Ei vin şi ne spun: Nu, că am mănuşi. Dar tu cu mănuşile alea poate ai strănutat, ai pus mâna la gură.

De mâine, unele pieţe vor fi mai goale. Comercianţii spun că se tem de răspândirea coronavirusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Cozi la cumpărături și la biserici, înainte de impunerea noilor restricții