Antena Meniu Search
x

”Creativitatea în dezinformare nu are limite”. O nouă teorie a conspirației leagă tulpina Omicron de un joc lansat de Microsoft în 1999

Oficialii campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid demontează un alt fals apărut pe internet cu privire la noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, denumită Omicron. Este vorba despre o asociere a tulpinii Omicron cu un joc lansat de compania Microsoft, în 1999. 

de Redactia Observator

la 29.12.2021, 16:09

”Creativitatea în dezinformare nu are limite”. O nouă teorie a conspirației leagă tulpina Omicron de un joc lansat de Microsoft în 1999 - Profimedia Images

”Creativitatea în dezinformare nu are limite”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare despre presupusa legătură existentă între Jocul Omikron ”The Nomad Soul” și varianta Omicron a noului coronavirus.

”Postări care leagă un joc online numit „Omikron: The Nomad Souls”, lansat de compania Microsoft în 1999, de noua tulpină Covid-19 numită Omicron au fost distribuite de mii de ori în ultimele săptămâni. 

Utilizatorii rețelelor sociale sugerează că nu este o coincidență, ci un indiciu că pandemia actuală a fost planificată. Însă, deși jocul există și a fost lansat de Microsoft, nici compania, și nici Gates nu au fost implicați în crearea lui. Și nu are nimic de-a face cu Covid-19.

Adevăr:

Pe acelaşi subiect

„Omikron: The Nomad Soul” este un joc de aventură cu împușcături și mișcări de luptă.

Orașul fictiv „Omikron” este principalului oraș dintr-un număr total de cinci aflate pe planeta Phaenon, unde are loc jocul de aventură. 

Varianta Omicron a Covid-19 a fost detectată de oamenii de știință din Africa de Sud. Deoarece varianta are un număr mare de mutații, OMS a clasificat-o pe 26 noiembrie ca fiind o variantă care determină îngrijorare.

OMS numește variante de îngrijorare în ordinea alfabetului grecesc (explicația OMS este aici). Literele „Nu” și „Xi” au fost sărite din motive de claritate, „Nu” sună similar cu cuvântul „nou” și „Xi” este un nume de familie comun.

PS: Știința se bazează pe date și nu pe presupuneri nefondate”, se arată în postare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sanatate » ”Creativitatea în dezinformare nu are limite”. O nouă teorie a conspirației leagă tulpina Omicron de un joc lansat de Microsoft în 1999